Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Titkok karácsonya /2008.decembere/

2010.11.29

Titkok karácsonya

2010 decembere az első igazi karácsony a Medvemancs kastélyszállodában. A három barátnő békésen készülődik a karácsony meghitt pillanataira. Az elmúlt két évben tanulmányukat befejezték, kisebb átalakításokat végeztek a kastélyban és annak környékén. Most végre csak a karácsonyra tudtak gondolni. Móni jó tervező, Timi jó kivitelező képességgel, Niki pedig jó elképzelésekkel rendelkezett. Így hárman leültek egy asztalhoz, és azon kezdtek gondolkozni, hogy mi kell egy igazán jó karácsonyhoz.

A kastély aulája közepén egy szép magas karácsonyfát állítottak így mindenki elfért mellette kényelmesen és gyönyörködhettek a fa szépségében. Két hét alatt szépen feldíszítették a fát és szinte minden fajta ajándékot, és különlegességet raktak alá. De nem gondoltak a karácsony buktatójára, ugyanis volt a vendégek közt valaki, aki szívből gyűlölte a karácsonyt. Erre csak akkor döbbentek rá, mikor egy nap a nehezen feldíszített fa kopaszon állt az aula közepén. Mivel fogalmuk sem volt ki tehette, így elkezdtek nyomozni, hogy kiderítsék ki, és miért gyűlöli ennyire a karácsonyt. Másnap rátaláltak a tettesre, akit Filipnek hívtak. Azonnal kérdőre is vonták. A vendég, aki egy 50-es éveiben járó férfi volt, leült a hozzá legközelebb lévő kanapéra és elmesélte a lányoknak miért is gyűlöli a karácsonyt.

A történet a lányok előtti tulajdonosok életére nyúlt vissza, amikor a Luthor családé volt a kastély. Akkoriban 26 éves fiatalember volt, mikor a Luthor család szolgálatába állt. Már vagy fél éve dolgozott ott mikor találkozott a Luthor család egyetlen örökösével Elex-szel. Azonnal egymásba szerettek és mindig találtak rá alkalmat, hogy találkozhassanak. Az idősebb Luthor nem értette lánya viselkedését, ugyanis mindig azt mondta neki, hogy nem fog soha kimozdulni a kastélyból, mert gyűlöli ezt a helyet. Ami eddig igaz is volt. Egy nap titokban követte egyetlen leányát és rájött a titokra, aminek azonnal véget is vetett. A két szerelmest örökre eltiltotta egymástól. A birtokon volt Elexnek egy kis kertje, ahová mindig kiengedte apja, de csak egy meghatározott ideig lehetett ott. A kert közelében volt egy nagy fa, melyet nem lehetett átérni két kézzel, és jól ellehetett bújni mások elöl. Elex szerelmét csak akkor látta, ha lovagolni ment, de akkor sem lehettek együtt, mert Elex apja szemmel tartotta őket. Egy nap Elex egyik szobalánya egy levelet vitt Filipnek, amiben találkozni szeretne vele a nagy fánál pontban éjfélkor egy karácsonyi napon. Ráadásul, ha valamelyikük nem jönne el a találkára, akkor a kettejük közti szerelem végleg semmivé válik. Az akkor még fiatalember ott várta a fánál a megbeszélt időpontban szerelmét, de hiába s emiatt mindörökre meggyűlölte a karácsonyt.

6 évvel később hallotta egy időshölgytől, hogy Elex férjhez ment. Egy hónapja értesült csak arról, hogy régi kedvese meghalt. A régi emlékek miatt jött a kastélyba és nagyon sajnálja, hogy tönkre tette mások karácsonyát. A lányok már nem haragudtak a vendégre, sőt megkérték, hogy segítsen feldíszíteni a fát újra, cserébe kiderítik mi miatt nem volt ott a fánál annak idején Elex.

A fa feldíszítése után a három barátnő lement a könyvtárba és végig nézték az egészet, hátha találnak Elex könyvei közt valamit, ami megmagyarázná a viselkedését. De sajnos a hosszas keresgélés nem vezetett semmire sem. Amikor másnap Móni lement a könyvtárba, eszébe jutott, hogy Blanka a kedvenc könyvtárosuk elvitt pár könyvet magával, hogy tanulmányozza a Luthorok életét. Ígyhát gyorsan felhívta és megkérdezte nem talált-e valamit Elex Luthor szerelmi életéről. De sajnos a Blankánál lévő könyvek sem árultak el semmi kézzel foghatót.  A három barátnő tanácstalan volt, de azt minden esetre jól tudták, hogy az apai szigor sem tud a szerelem útjába állni.

Éppen a kertben sétáltak a vendégek közt mikor eszükbe jutott, hogy amikor kisebb átalakításokat végeztek a kastélyban találtak egy titkos folyosót csak még nem volt rá idejük felfedezni. Filippel karöltve a lányok elindultak a titkos folyósón. Csak mentek és mentek, hirtelen az út végén eléjük tárult egy csodaszép szoba. Ebben a szobában az volt a különös, hogy szép rendezett és tiszta volt, nem pedig tele pókhálóval, mint amilyen általában egy elhagyatott szoba. Ebben a szobában találtak választ minden kérdésükre és itt derült fény minden titokra. Móni az egyik polcon talált rá Elex titkos naplójára. A vendéget leültették a hozzá közelebb lévő székre és felolvasták neki a napló azon részét, melyből kiderül mi történt azon a bizonyos karácsonyi napon. Elex aznap éjfélkor ott várt szerelmére, de hiába várta nem jött el. Ezután bezárkózott a szobájába és nem volt hajlandó kijönni onnan. Bármennyire is haragudott akkor szerelmére soha nem tudta elfelejteni. Filip arcán könny csordult le és rájött, hogy a fa nagysága miatt, mivel az ellentétes oldalon álltak, így nem tudtak találkozni. A lányok megmutatták, hol van Elex sírja, és ott magára hagyták kicsit. A titokra fényderült és így boldog és békés karácsony elé néztek a lányok és a Medvemancs kastélyszálloda összes vendége.

A titkos szoba rejtélyére különös módon Móni jött rá, de nem árulta el senkinek, hanem inkább megvárta az éjfélt a titokzatos szobában. Egy 24 éves ifjú lépett be a szobába és egy levelet tartott a kezében. Móni elvette a levelet és kézen fogva mentek a vendégek közé. A még mindig szomorkodó Filipnek adta a levelet és leült vele szembe a fiúval együtt, akinek még nem engedte el a kezét. A levél elolvasása után Filip felállt és az ablakhoz ment, ez után a srác, aki Móni mellett ült odament a könnyeit hullató férfi mellé. A férfi átölelte a fiút és el sem eresztette egy ideig. Móni barátnői értelmetlenül figyelték az eseményeket, ugyanis nem értették mi történt.

Móni el akarta mesélni barátainak, hogy jött rá a szoba titkára, de helyette a fiú mondta el. Annak idején Elex azért akart találkozni Filippel, hogy tudassa vele várandós a gyermekükkel. A találkozó után pár nappal megszületett a kisfiúk, akit Lexnek nevezett el. A gyermeket Elex egyik szobalánya nevelte fel a titkos szobában. Lex a birtokon lévő istállóban foglalkozott a lovakkal 12 éves korától így mindig tudta mi történik a kastélyban. Amikor édesanyja meghalt éppen külföldön volt, de mikor hazatért lovásznak jelentkezett és szemmel tartotta a kastély fenntartóját.  Már korábban fel akarta fedni magát, de mikor szembesült az édesanyja halálával, kapcsolatos dolgokkal letett róla. Dehogy miért várt még két évet ő sem tudta igazán. A karácsonyi tragédia miatt döntött úgy, hogy színre lép. A lányokra pedig nagyon büszke, amiért ilyen szépen felújították a kastélyt.  A lányok meg sem tudtak szólalni az ámulattól.

Lex mint jogos örökös vette át a szállodát, de a lányok munkájára még sokáig szüksége volt, hogy fel tudjon zárkózni hozzájuk. Ugyanis a lányok már mindent fejből tudtak a kastélyról és annak különlegesnek mondható dolgairól. A csodaszép karácsonynak induló tél sok furcsaságot hozott magával, de a lányok ismét tudásuknak megfelelően megoldották az őket körül ölelő problémát. Boldog karácsonyt rendeztek a csajok a kastélyban és még most is, ott vannak, ha csak nem nyitottak azóta egy saját kastélyszállodát. Így telt el a karácsony a rejtélyekkel teli Medvemancs kastélyszállodában.

/2008. decembere/

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Tetszett!

Mariann,2013.03.21 11:33

Jó kis sztori! :)

Re: Tetszett!

Nico,2015.05.16 06:23

Köszi. :)