Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lora /2008. február/

2010.06.16

Lora

Egyszer réges - régen a mágusok és a sárkányok korában élt egy fiatal lány. Tehetséges boszorkány volt, akit Lorának hívtak. Lora egy kis falu mellett élt egy öreg ódon kastélyban pont úgy, mint Keszi és Veronika. Valójában szomszédok voltak, de sosem találkoztak egymással. Lora gyönyörű fiatal boszorkány volt, aki csecsemő korától kezdve különféle dolgokra volt képes.

Egy nap, becsöngetett hozzá a postás egy levéllel. Ez furcsa volt, mert nem szokott levelet kapni senkitől sem. A levél valójában egy meghívó volt, különleges képességgel rendelkezők számára. Lora nem akarta kihagyni a lehetőséget, ezért elment a találkára. Keszi és Veronika örömmel fogatták, hogy megtalálták azt a lányt, akit elveszetnek hittek a családból. Kiderült, hogy nem véletlenül szomszédosak a birtokaik, ugyanis valamikor régen egy nagy mágusé volt, aki háromfelé osztotta unokái közt. S most fényderül az igazságra a mágus hátrahagyott naplójából. Ez elég bonyolult és váratlan volt a lányok számára. Azért gyűltek össze, hogy a legjobb testvérek legyenek s megismerjék a múltjukat. Lora boszorkány volt, Veronika képes volt az átok megszűnése után is farkassá változni és Keszi feltudta, venni bármelyik állat alakját. Lora kezdte megszeretni a lányokat és rájött, hogy sok mindenben hasonlít rájuk. Egy ódon kastélyban lakik, egy falu mellett és ráadásul egy különleges képességgel is rendelkezik. ,,Lora, Keszi és Veronika szülei egy sárkánybébit neveltek, de mikor meghaltak mindenki úgy tudta, hogy a birtokon lévő barlangban nincs semmi és a három lányt oda, tették bölcsőjükben. Ekkor a mágus három részre osztotta fel a földterületet és a három lányt külön - külön nevelő szülőkhöz adta.'' Így kezdődött a napló s a lányok megdöbbenten olvasták tovább. ,,A barlang előtt a falusiak összegyűltek és megölték a sárkányt, mikor tudomást szereztek róla. A mágus a lányokat különleges képességgel ruházta fel, hogy igazságot tegyenek a világban. A falusiak nyugodt életet éltek, mert nem tudták az elkövetkező évek alatt mi is történik a barlangban, s a lányokkal.'' A napló részletesen leírta mi történt a lányokkal egészen a 20 éves korukig.

Pár napba beletelt, míg a lányok feldolgozták a naplóban olvasottakat. Lorának eszébe jutott, hogy kislányként a három birtok közöspontjánál lévő barlangban bújt el, mikor társaságra, megértésre és figyelemre volt szüksége. 8 évesen egy nagy tojást talált s minden héten meglátogatta, és titokban tartotta a falusiak előtt.

Eközben Veronika tanácsot kért Manueltől mit tehetnének most, de Manuel nem tudott ebben nekik segíteni. Keszi pedig a napló elolvasása után mindent átnézett a családjáról és rájött, hogy Lex nem a vérszerinti testvére. Miközben Veronika és Keszi belenyugodtak a sorsukba, Lora nem értett valamit, a kissárkány barátja nincs benne a naplóban. Az életük minden fontos része benne van csak a sárkány nincs. Lora elmesélte testvéreinek mi történt vele a barlangban, amit a napló nem jegyzett le. 9 éves volt, mikor a tojás eltört és a sárkánybébi meglátta a napvilágot. Lora miután meggyőződött róla, hogy hím Dréknek nevezte el. Megtanította beszélni, olvasni és minden másra, amire egy sárkánynak az életben maradáshoz kell. Veronika és Keszi kezdett rájönni a titok nyitjára miért váltak külön kicsinek. Csak az egyikük vigyázhatott a sárkánybarlangra, a másik kettő pedig megtapasztalta az élet rossz és jó oldalát. Így idővel egymásra találva jobbá tehetik a világot.

A mágus által rájuk hagyott térkép alapján átformálták a világot és boldogságot, és bizalmat adtak a különleges lények elfogadására az embereknek. Drék bebizonyította, hogy rendkívül jó sárkány. Így végződött Lora, Veronika és Keszi bonyolultnak tűnő mégis boldogsággal teli élete. Bár azóta is azt találgatják, mi történhetett az öreg mágussal, de ezt már sosem tudjuk meg!

/2008. februárja/

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Lora

Nico,2015.05.16 06:55

Saját történet, nem fűződik sem filmhez, sem máshoz.