Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lex nővére /2007.áprilisa/

2010.11.29

Lex nővére

 

Nyolc évvel ezelőtt egy 12 éves kislány családjával együtt egy kisfalu mellett élt egy kastélyban. A kislányt Kasszandrának hívták, de mindenki csak Keszinek becézte. Szülei éjjel-nappal dolgoztak és így nem maradt sok idejük Keszire, aki szabadidejében lovaglással foglalkozott.

A kastély mellett, ahol lakott volt egy istálló négy gyönyörű lóval. Az egyik kanca hófehér volt, a másik pedig apacspej. Az egyik csődör fekete volt, a másik pedig narancsbarna színű. Imádta mind a négyet, de a szíve a fekete csődörhöz húzta. A ló neve Bátor, aki gyönyörű egy állat volt. A falubeliek azt pletykálták, hogy a szülei meghaltak és csak kitalálta a mesét róluk. Ugyanis Keszi egyedül élt a kastélyban a szolgákkal együtt. Bár néha nagybátyja meglátogatta őt, mégis üresnek érezte a házat.

Egy nap egy idegen fiú jött a faluba, de a kastélyon kívül nem volt hol megszállhatott volna. Az elkövetkező napokat, sőt hónapokat a várban töltötte. A falusiak úgy gondolták Keszi, amiért szállást mert kérni tőle, a fiút bezárta a toronyba és éhezteti. De tévedtek, egy vadászat során a fiú megsérült és ezért Keszi a kastélyban ápolgatta. Teltek az évek és Keszi arra lett figyelmes, hogy az emberek szeretettel mennek hozzá és foglalkoznak vele. Ugyanis az idegen fiú elvette Keszit és együtt éltek továbbra is az öreg ódon kastélyban.

Keszi házassága idején azon törte a fejét honnan jöhetett kedvese. Mikor rájött a szigorú valóságra, hogy már régen nős és két gyermeke van, összeomlott lelkileg. Bement az istállóba Bátort felnyergelte. A másik három lovat pedig kantárszárnál fogva ellovagolt. A kastélytól nagyon messze volt egy kis házikó egy nagy bekerített farmmal. Itt élte le utolsó pár évtizedét Keszi. Mindeközben a lótenyésztéssel foglalkozott és arra gondolt mit csinál, ha a szülei végre oda figyelnek majd rá. A lovai főként Bátor mindig megtudta nyugtatni gazdáját és így kevesebb idő maradt a múlton, rágódni.

Egy nap megjelent a nagybátyja és közölte vele a szomorú hírt, hogy a szülei egy baleset áldozatai lettek. Örökségül a birtokon kívül egy kisfiút is hagytak rá. Keszi megtanította a lovakkal bánni, iskolába járatta és mindig vigyázott az öccsére Lexre. Lex mikor felnőtt lett az apja munkáját folytatva sok pénzhez jutott, támogatta nővérét és a lótenyésztéssel járó kisebb-nagyobb problémákat is megoldotta. Ők ketten teljes harmóniában éltek. A múlt elhalványult, a jövő pedig kinyílt előttük. Így telt az ő életük boldog harmóniában és néha szomorú dolgokkal teli.

/2007. áprilisa/

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.