Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Legenda 1 /2001. májusa/

2010.11.29

Legenda1

Régmúlt

Sok-sok évvel ezelőtt volt egy virágzó birodalom. Ahol a Szultán uralkodott. Egy két éves gazdag fiú beleszeretett a hercegnőbe, aki még csecsemő és gyönyörűen szép. A fiú tudta, ha felnő, nem veheti el a hercegnőt. Így hát elment vándorolni.

18 év múltán visszatért hercegként. Aki szőnyegen érkezett egyenesen a szultáni terembe. A hercegnő, amikor meglátta a herceget, azonnal felismerte benne egyetlenét. A Szultán azonnal fordult Szemothoz a figyelőhöz, hogy elmondja a jóhírt. Aki abban bízott, hogy nem áll a pár közé az a kis titok, ami a herceg nevét rejti. A lakodalom 7 hónapig tartott.

20 évvel később, a hercegnőnek fia született. 8 év elteltével a fiú eltűnt. A Szultán Szemotot küldte a fiú keresésére. Szemot 24 év után talált rá a Földön. Mikor a herceget haza vitte, jutalomban részesült. A Szultáni család halála után Szemot és fia lesz az örökös. 2 évvel később az öreg Szultán meghalt. Az ifjú Szultán és felesége uralkodott 40 évig, míg a herceg el nem éri azt a kort, hogy átvegye a birodalmat. Az uralkodásuk vége felé sajnálatos esemény történt, a Szultáni pár súlyos járványban meghalt. A herceg 20 éves uralkodását betegesen töltötte, utolsó napjaiban Szemot fiát Denielt nevezte ki Szultánnak.

80 évig bölcsen és igazságosan uralkodott Deniel. Igaz, anyja Szemot segített neki megtalálni az elhunyt Szultánok hagyatékának maradékát. A 80 év gyorsan eltelt. Deniel egyedül érezte magát, mert felesége és húga Lejla egy balesetben meghalt. Lejla kislánya Szásá és Deniel lánya Lara egyedül maradtak. A két lányt 50 évvel ezelőtt egy párhuzamos világba küldte, hogy Szemot ne találjon rájuk. Szemot annyira hatalom éhes lett, hogy mindent elkövetett volna, csakhogy övé legyen a trón. Így lett Deniel is beteg. A betegség felemésztette, és a halálba kergette Denielt. Szemot ekkor döbbent rá mit is tett. Új Szultánt választott és visszatért igazi férjéhez Réhez.

Múlt

2 évvel később. Az Adydoson világra jött Szemot és Ré lánya Jacky. A nép örvendezett, de egyrészt szomorúak is voltak. Mi lesz, ha a lány olyan lesz mint Ré , aki egy kegyetlen goa’uld volt. 14 év múltán idegenek érkeztek a bolygóra, így ismerte meg Jack O’Neili, Dr. Daniel Jacksont. Daniel barátai rájöttek nincs értelme Adydost elpusztítani, ezért a piramishajót robbantották fel. Daniel feleségül vette Sha’ret és elkezdte tanítani Jackyt az életről.

Egy év elteltével visszatértek Daniel barátai a SG-1. Haza kellett vinniük Danielt, mert meg kellett fejtenie ki lehetett az a goa’uld, aki a Földön járt. Ez a goa’uld nem volt más, mint Apophisz. Elvitte az Adydoszról Sha’ret és Jacky barátját Szkárált. O’Neili megfogadta bármiáron is, de visszahozza barátját. Dr. Jackson és Jacky visszatértek a Földre. Pár nap múlva a SG-1 egy ismeretlen városba mentek, de már elkéstek. Sha’re goa’uld királynő lett, Szkárál pedig Apophisz fia. A SG-1- et börtönbe vetették, és ki akarták végezni őket. Az egyik goa’uldot Teal’c-nek hívták. Ő hitte, hogy a fajtája felszabadul a rabságból. A fajtája ellen fordult és megmentette a SG-1- et. Így a SG-1 teljes lett, hogy kik a tagjai, hát majd mindjárt kiderül. A főnök Jack O’Neill ezredes, a beosztotta Samantha Carter százados, egy goa’uld Teal’c, egy tudós Dr. Daniel Jackson és egy bosszút álló lány Jack O’Neili. Ők öten igazán jó kis csapat. Jack és Jacky idővel egymásra találtak.

Az elmúlt 3 év után a SG-1 a Föld megmentéséért dicséretet kapott. Az akkor még Samantha Carter századost őrnaggyá léptették elő. O’Neili 18. szülinapja után történt egy nagy tragédia. A SG-1- et egy új bolygó felfedezése közben támadás ért. Jacky a goa’uld úrnőhöz került, aki Hathor volt. A többiek kivéve Teal’c-et hibernálódtak. A SG-11 megtalálta Teal’c-et és hazavitte. Teal’c három héten keresztül kómában feküdt. Ezalatt az idő alatt O’Neill, Daniel és Sam felébredt a hibernációs hatás alól. Elhitették velük, hogy akiket ismertek mind meghaltak. De gyorsan rájöttek, hogy Hathor birodalmában vannak.

Teal’c felébredt a kómából és Hammond tábornok és a tokrák segítségével elindultak kiszabadítani Danieléket. A SG-1 megmenekült és Hathor meghalt, már nem jelent veszélyt a Földre. Mindeközben egy párhuzamos világban bonyolódnak az események és a két világ egyszer csak találkozik.

/2001. májusa/

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Legenda 1-2

Nico,2015.05.16 07:26

Ihlet adója mindkettőnek a " Csillagkapu " című film és sorozat Richard Dean Anderson főszereplésével.