Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jacky kent élete /2009. áprilisa/

2011.08.02

 Jacky Kent élete

Valahol messze a végtelen univerzumban a több millió csillag között rejtőzött egy bolygó. Ezen a bolygón békében éltek az emberek egymással. Az emberek vezetője Gabriel egy olyan fiatalember volt, akinek elképzelései bölcsek és előrelátóak voltak. Bár mindenki szerette mégis azzal kellett szembesülnie, hogy fivére ellene fordult. Erre nem sokkal azután döbbent rá, hogy a szépséges Larát feleségül vette. Egy nap kitört a háború, amit senki sem láthatott előre, sőt lassan a bolygó egyre közeledett a Naphoz.

Gabriel felfedezőútra indult, hogy családjának új világot találjon. De csak egy olyan számukra megfelelő bolygót talált, ami népességét nézve eltért Gabriel megszokott világától. Talán éppen ezért választotta ezt a helyet egyetlen fiának, hogy nyugodt légkörben nőhessen fel. Ezt a bolygót Földnek hívták az emberek, akik mind furcsán néztek Gabrielre a tudatlansága miatt. Egy félreeső kisvárosban találkozott egy bölcs emberrel, aki segített neki eligazodni ebben a világban. Mikor hazatért Larához közös döntés alapján, ha nincs remény a túlélésre, fiúkat elküldik a földre. Pár hónappal később a háború fordulóponthoz érkezett s nem volt más választása Gabrielnek, minthogy kéthónapos kisfiát űrhajóba tegye és a túlélés reményében, a Földre küldje. A földön az általa kiválasztott család talált rá az akkor 6 éves fiúra, aki örökbe fogadtak és sajátjukként neveltek fel. Ez az ifjú nem más, mint Clark, aki jóképű, kedves fiú lett az évek alatt.

4 évvel később Gabriel otthonának elpusztulása után egy másik bolygót is magához vonzott lassan, apránként a Nap. A bolygó vezére egyetlen lányát, aki éppen két hónapos volt, űrhajóba tette és a Földre küldte, hogy a népe tovább éljen általa, és ne vesszen homályba. Metropolisz városa mellett ért földet az éppen 6 éves kislány. Miután biztos távolságban volt a hajótól, az automatikusan megsemmisítette önmagát. Így a lány múltja homályba veszett és nem volt mit ellene fordítani. Egy közeli parkban bolyongva talált rá egy pár, akik azt hitték, hogy árva gyermek és egy otthonba vitték. Egy kedves család örökbe fogadta őt egy fiúval együtt, ugyanis nem akartak elszakadni egymástól. A fiút Jacknek, a lányt pedig Jacky-nek nevezték el.

A családban 6 évvel ezelőtt született egy kislány, aki félévesen elveszett. A lány szülei minden évben körbejárták az összes árvaházat, hátha megtalálják. Már majdnem feladták a reményt, de mikor meglátták Jacky-t egyből tudták, hogy megtalálták elveszett lányukat. Bár ez nem volt igaz egészen, de Jacky 6 éves létére jól tudta, hogy ennél a családnál biztonságban van. Jacky új szüleit Sarah-nak és Harry-nek hívták, akik jómódú iskolába járatták, ahol sok érdekes dolgot tanítottak a gyerekeknek. Viszont Jacky-t a csillagok kötötték le a legjobban. Egy nap mikor testvérével Jack-kel megkapták a vezetői engedélyt, egyből kocsiba ültek és tettek pár kört a városban. Néhány héttel később Jack autóval ment barátaihoz házibuliba, de hazafelé jövet nekiment egy őrült kamionos és Jack azonnal életét vesztette a helyszínen. Jacky-t ez annyira sokkolta, hogy nem tudott semmire sem koncentrálni az iskolában, sőt otthon is csak a szobájában gubbasztott. Szülei ezért úgy döntöttek, hogy a kisvárosi farmukra költöznek Jacky-vel egy időre. A kisvárost Smallville-nek hívták. Itt beíratták Jacky-t a gimnáziumba annak reményében, hogy új barátokat szerez és elfelejti majd apránként Jack balesetét. Bár csak egy barátja lett mégsem sikerült elfelejtenie, ami testvérével történt. A farmon jól érezte magát, de hiányzott neki egy olyan barát, akiben megbízhat feltétel nélkül, és elmondhatja neki mit érez, amikor Jackre gondol.

Szülei tudták, hogy a csillagokon kívül a lovak is figyelem lekötő tulajdonsággal rendelkeznek Jacky számára, ezért vettek neki két gyönyörű barna árnyalatú, fején fehér csíkos lovat. A kancát Főnixnek, a csődőrt pedig Szélvésznek hívták. Mikor Jacky hazaérkezett az iskolából meglepetésként érte szülei ajándéka. A két lovat a városban vették, ahol megismerkedtek a szomszédjukkal Jonathan Kenttel, aki szívesen segített hazaszállítani a lovakat. Még aznap Harry megpróbált Szélvész hátára felülni, de a ló ellenszenvesen viselkedett vele. Jacky ebből már jól tudta, hogy Szélvész csak neki fogad majd szót, Főnixszel ellentétben, aki jelleméből ítélve társasági ló volt. Jacky tehát betanította Szélvészt, de sajnos arra nem kényszeríthette, hogy szüleit is ugyanúgy elfogadja, mint őt.

Egy hónappal később mikor Jacky barátnőjétől hazaérkezett arra lett figyelmes, hogy apja erőszakkal próbálja idomítani Szélvészt. A ló megvadult és fellökte Harryt, aztán átugorva a karámot világnak szaladt. Jacky a már felnyergelt Főnix hátára pattant és Szélvész után vágtázott. Szélvészt a Kent farm szélénél találta meg, ahol egy sportos alkatú, jóképű srác állt a lóval szemben. Jacky ámulva nézte milyen kezes bárány lett Szélvész a fiú közelében. Jacky odament hozzá és megköszönte a srácnak, hogy megtalálta a lovát. A fiú nem volt más, mint Clark és, hogy a sors hozta össze őket vagy Harry tudatlansága a lovakról nem tudni. Clark felajánlotta, hogy hazakíséri Jackyt és a lovakat, amit Jacky szívesen fogadott.  Útközben sok mindenről beszélgettek, az iskoláról, a farmról, Jacky testvéréről és új barátjáról Chloeról, akiről kiderült, hogy Clark egyik legjobb barátja. A házhoz érve Clark meghívta Jackyt és családját vacsorára a Kent farmra. A vacsora alkalmával sok közös vonásra lett figyelmes a két család. Szárá édesapja révén az egyik távoli rokona volt Jonathannak. Szárá, hogy családneve ne vesszen homályba első szülött gyermeke az ő családnevét örökölte, amit eleinte férje ellenzett. Idővel mégis hozzá kellet szoknia, hogy a háznál nőuralom honol. Ez az este után Jacky és Clark mindig együtt mentek iskolába és délutánonként is együtt lógtak.

 Clark megbízott Jackyben és megmutatta neki a barlangot, amely különös rajzokkal és írásokkal volt tele. Jackynek eszébe jutott, hogy mi történt vele mielőtt szüleihez került és ennek tudatában mindenáron szabadulni akart a barlangból. Clark meg akarta nyugtatni, hogy nincs veszélyben, de Jacky hajthatatlan volt. Felpattant Szélvész hátára és haza lovagolt. Egy hétig kisem akart jönni a szobájából, és nem is engedett magához közel senkit sem. Mikor úgy látszott jobban van, akkor is csak Szélvész közelében tartózkodott és nem szólt senkihez sem, még a barátait is kizárta az életéből egy időre. Clark nem értette, mi történhetett vele, ami ezt a reakciót váltotta ki belőle. Clark most az egyszer tanácstalan volt, ezért megkérte Alexandert becenevén Lexet, hogy barátkozzon Jackyvel, hátha mellette feloldódik és megtudhatják végre mitől vált ilyenné. Jacky először nem is vette figyelembe Lex jelenlétét, de feltűnt neki, hogy a srác, ha akarná se menne el. Napról napra figyelemmel kísérte Lex viselkedését és egy nap értésére adta, hogy hagyja végre békén, és ne próbáljon a fejébe látni.  Lex nem csinált nagy felhajtást Jacky viselkedéséből és inkább csendben elhagyta a farmot. Titokban azt remélve Jacky utána megy, és bocsánatot kér vagy valami hasonló, de Jackynek esze ágában sem volt ezt tenni.

Két nappal később Jacky meglátogatta Lexet, hogy bocsánatot kérjen viselkedéséért. Lex végre megértette miért reagált így jelenlétére a lány, ugyanis Jack halála óta egy fiút sem engedett magához közel unokatestvérén, Clarkon kívül. Clark és Lex jóbarátok voltak, ezért Jacky nem akarta, hogy miatta legyen vége a régi barátságuknak. Lex megkérdezte Jackytől mire, vágyik a világon a legjobban, és nagy meglepetésére Jacky csak a lovakkal való közeli kapcsolat kialakítását és a lovak gyógyítását szerette volna. Lex észrevette a Jackyvel töltött napok alatt, hogy a lánynak nagy tehetsége van a lovakhoz, ezért támogatta elképzeléseit. Sorra jöttek a befolyásos emberek, hogy lovukat gyógyítsa meg, vagy éppen tanítsa be a lány. Jackyt annyira lefoglalták a lovak, hogy nem is vette észre, hogy Harry halálos beteg. Harry szíve nem volt már fiatal és a sok műtéti beavatkozás sem tett jót neki. Egy évvel a farmra költözés után Harry szíve nem bírta már tovább és meghalt. Szárá és Jacky fájdalmukat leplezve a munkába temetkeztek. Jacky, apja tiszteletére díjugrató versenyre vitte Szélvészt, ahol sorra legyőzték ellenfeleiket. Az egyik verseny alkalmával figyelmes lett egy fekete csődörre, ami egyből elvarázsolta a lányt. Szárá az újságban lett figyelmes arra, hogy a csődör eltűnt és senki sem tudja ki a gazdája, és miért hagyta magára a lovát. Mikor Szárár elmondta Jackynek, nem hitte el mennyire a szívén viseli a ló sorsát. Az eset után pár nappal Jacky észrevette, hogy Smallville-tól fél mérfölddel, erőszakkal idomítanak egy gyönyörű fekete lovat. Aznap este a vihar ellenére Szárával és a lószállítóval együtt kiszabadították a lovat. A vihar egyre erősödött és az autó kormányozhatatlanná vált és egy árokba zuhantak. 4 héttel később Jacky kijöhetett a kórházból és a Kent farmra költözött, mivel Jonathan volt az utolsó még élő rokona, akit ismert. A Kent farmon töltött napok alatt tudatosult benne, hogy Szárá a balesetben meghalt. Jonathan próbálta vigasztalni több - kevesebb sikerrel. Végül megkérte a lányt, hogy a fekete csődört, akit Lucifernek nevezett el gyógyítsa meg, addig is leköti a figyelmét, és nem gondol annyit Szárára. Jacky megnézte Lucifert, de gyorsan rádöbbent, hogy ezt a lovat nem lesz könnyű meggyógyítani. A ló szeme izzott a dühtől és a gyűlölettől, amikor a közelébe ment Jacky. Jacky napról - napra lassan magához szoktatta Lucifert, vagyis csak szerette volna, mert a ló mindig ellenszenvesen viselkedett. Két hét elteltével egy reggel Jacky úgy döntött, hogy kiengedi Lucifert legelni. Lucifer dühösen forgatta a szemét és lábaival kapálta a talajt, amikor Jacky kivezette a bokszból. Elérték a füves részt és Jacky saját gondolataiba merülve, elfelejtette, hogy Lucifert vezeti és lazított a száron. Lucifer hirtelen megperdült mellette, nehéz oldala a lánynak ütközött, és Jacky elvesztette az egyensúlyát. Feje a fa kerítésoszlopnak ütődött, aztán lecsúszott a földre, és kábultan feküdt. Közvetlenül előtte Lucifer a hátsó lábaira emelkedett, sötét szeme szikrázott, és vadul, magas hangon nyerített, miközben mellső lábaival csapkodott. Hirtelen ott termett Clark és megmentette Jackyt a lótól. Jacky jól volt csak éppen a feje fájt, visszavezette a lovat a bokszba és bement a házba. Clark aggódva nézett rá és megtiltotta, hogy Lucifer közelébe menjen. Jackynek eszébe jutott a csatlakozás, ami sikerülhet, de ezt csak akkor tudja megtenni, ha a Kent család délután bemenne a kisvárosba. Jackynek szerencséje volt és egyedül maradt a farmon. Ugyanis ez az utolsó esélye, hogy Lucifert megszelídítse.

Jacky mély lélegzetet vett, a futószárat a kötőfékhez kapcsolta, és kivezette a lovat. Jacky karjára egy nehéz esőcsepp pottyant, majd egy újabb, de nem törődött vele. A kör alakú gyakorlópályára vezette Lucifert, és gondosan becsukta a kaput maga mögött. Ujjai tétováztak, hogy kikapcsolja-e a futószárat. Mi lesz, ha elmenekül? Ezt a kockázatot vállalnia kellett. Egyetlen gyors mozdulattal leoldotta a kötelet. Lucifer rájött, hogy szabad, vadul horkantott egyet, fejét a levegőbe vetette, hátsó lábain körbeforgott. Aztán Jacky legnagyobb rémületére egyenesen a kerítés felé iramodott.

Jacky utánarohant, közben álljt parancsolt neki. Lucifer nagy rántással megállt, mellső lábai a homokba fúródott. Megfordult, és a lányra nézett. Jacky megállt, fogva tartotta a ló szeméből áradó vad gyűlölet. Életében először most úgy érezte, hogy fél egy lótól. Hirtelen mennydörgés hallatszott, és Lucifer egy sikoltó kiáltással feléje lendült. Miközben a ló a homokos talajon felé viharzott, Jacky félelme hirtelen elillant, eltűnt abban a vak dühben, ami elöntötte. Hogy merészeli megtámadni őt! Miután megvédte, gondozta, hitt benne! Teljes erőből a ló felé lendítette a kötelet. Lucifer a felé repülő kötél láttán döbbenten megfordult, és elvágtatott mellette. 

Lucifer hirtelen megállt, megfordult, és ahogy felágaskodott, szemében gyűlölet és szenvedély villámlott. Mellső lábaival a levegőbe csapott. Jacky újra felé hajította a kötelet. Lucifer egy hirtelen, ijedt horkantással leereszkedett, majd elvágtatott tőle. Hatalmas csattanás hallatszott, amikor a második villám csapot le a fejük felett. Az eső újult erővel kezdett ömleni, de Jacky alig vett róla tudomást. Felkapta a kötelet, és Lucifer után lendítette. Akármerre ment a ló, követte a kötéllel. Izzó düh árasztotta el. Lucifer vágtatott, szőre csatakos és habos volt az izzadságtól és az esőtől, miközben a lány egyre csak űzte a csapkodó viharban. Miután sok-sok kört megtettek, a düh lassan halványulni látszott Lucifer szemében.

Jacky látta, hogy vágtája egyenletesebb, és füle feléje irányul. Villámként hasított belé a felismerés. A ló vad körözése, próbálkozásai, hogy elmeneküljön tőle, elvezettek a csatlakozás első lépcsőjéhez. A lány lélegzett után kapkodva, bőrig ázva ösztönösen cselekedett. Vállát merőlegesen tartotta a ló testére, és látta, hogy az lehajtja a fejét. Aztán az ellenkező irányba vezette, de közben nem vette le róla a szemét. Még több kör. Alig tűnt fel neki, hogy a vihar egyre távolodik. Jacky nem volt elégedett, a lónak tökéletesen el kellett fogadnia őt. És ez a pillanat is elérkezett, a ló úgy tett, mintha rágna valamit. Kinyújtotta a nyakát, addig, amíg az orra majdnem a földre nem ért, körbe ügetett, tovább rágott, és nyakát nyújtogatta. Jacky egy lépést tett hátrafelé, elfordította a testét, és nem nézett rá a lóra.

Hallotta, hogy a patái tompán dobbannak a nedves homokban, hallotta zihálását. Jacky hirtelen észrevette, hogy elállt az eső. Aztán meleg fuvallatot érzett a tarkóján, és egy orr bökdöste meg a vállát. Alig mert levegőt venni, miközben lassan megfordult. Lucifer állt ott, erősen zihált, és a szőre csatakos volt az esőtől és a verejtéktől, de a vad tűz már nem égett a szemében. Jacky megsimogatta Lucifer fejét, először amióta a farmra érkezett, a ló elfogadta az érintését.

Jacky visszavezette a lovat az istállóba, ahol felkapott egy rongyot, és alaposan ledörzsölte a ló testét. Befejezte a ló tisztogatását, aztán leroskadt az etető melletti szalmára. Jacky figyelte, csodálta a ló tekintetében és a viselkedésében bekövetkezett változást. Lucifer ellazulva és békésen rágta a szénát, néha meglebbentette a farkát. Jacky lehajtotta a fejét és a szempillája elnehezedett, és pillanatokon belül elaludt.

Két órával később egy nagy zajra riadt fel Jacky. Jonathan éppen dühösen csapkodta az autója ajtaját, mert nem talált semmit a városba vagy, ha talált is az árusok nem voltak vele tisztességesek, ezért csak ritkán megy be a városba.

Jacky felállt a szalmáról, megigazította a ruháját és közelebb ment Luciferhez. Gyengéden a ló vállára tette a kezét azt remélve, hogy pozitívan fog reagálni, ami azt jelentené, hogy a csatlakozás valóban sikeres volt. A ló kíváncsian fordította felé a fejét. Jacky annyira elmerült Lucifer nyugalmat árasztó szemeiben, hogy észre sem vette Clarkot a háta mögött, aki csak állt a boksz előtt és nem tudott az ámulattól megszólalni. Jacky mikor észrevette, hogy Clark értelmetlen arckifejezéssel áll mögötte elmesélte neki, miként szelídítette meg Lucifert. Bár Clarknak nem tudta teljes valójában elmondani, mivel a düh és bűn robbanása, az indulatok előtörése nem volt szavakkal kifejezhető. Clark, bár a délelőtt folyamán megtiltotta Jacky-nek, hogy a ló közelébe menjen mégis arra kellett rádöbbennie, hogy Jacky-nek hatalmas akarat ereje van ahhoz, amit csinál.

Másnap délelőtt Jacky boldogan lovagolta körbe a farmot Luciferrel, amit Jonathan is kijelentett az ebédnél. Jacky és Lucifer jó úton haladtak a gyógyulás terén, amit a lány szeretett volna megosztani Lex-szel is. Tehát elment a kastélyba, ahol Lex apja fogadta nem éppen szép szavakkal. Lex apja mogorva, gonosz ember volt, a fia pontos ellentéte. Az idős Luthor mindenfélének elmondta Jacky-t, aki nem értetlenül ált, mert nem tudta elképzelni honnan ismerheti őt, mivel eddig csak Lex-szel találkozott néhányszor a Kent farmon. Jacky nem értette mi rosszat tett, ugyanis ő csak Lex-hez jött, hogy elmondja miként alakult Lucifer sorsa. Az idős Luthor düh kirohanására szerencsére nemsokára Lex jelent meg a dolgozószobában, mikor hirtelen csend lett. Jacky ekkor Lex azon oldalát látta, amit el sem tudott képzelni róla. Lex átnézett rajta és apjának esve szócsatába kezdtek. Egyik megjegyzés a másik után, míg Jacky-nél elszakadt a cérna és rendre utasítva a két férfit, síri csöndet teremtett a kastélyban. Lex ekkor vette észre a lányt, aki könnyeivel küszködve állt előtte. Még mielőtt Lex hozzászólhatott volna Jacky kiszaladt a szobából oly módon, hogy egy darabig még csend honolt az öreg kastély falai közt. Nem sokkal az esett után az idős Luthor a Kent farmra ment, hogy elnézést kérjen a lánytól, amiért összekeverte egy másikkal, akire valóban illettek azok a megjegyzések, melyeket Jacky fejéhez vágott. A lány nem volt haragtartó, de megtartotta a 3 méter távolságot a Luthor család idősebbik tagjával.

Pár évvel később Jacky és Chloe a Daily Planet nevű újságnál kaptak állást, ahol találkoztak Chloe unokatestvérével Louis-szal, aki éppen a milliomos, jóképű Oliver Queen-nel járt. Oliver és Jacky jó barátok lettek, de ennél többre nem is vágyott Jacky. Oliver társaságában úgy érezte, mintha a farmon lenne Clarkkal, akivel minden titkát megoszthatja. Egy nap az újságban megjelent egy zöld ruhás ifjú, aki az íjával tesz rendet a városban. A zöld ruha miatt Louis Zöld Íjásznak nevezte el. Egy évébe telt Louis-nak, mire rájött, hogy Oliver a titokzatos Zöld Íjász. Ezért szakított a fiúval, mert nem tudott együtt élni a fiú kettős életével. Ebben az időben Clark összejött a pompon lány Lanával, akivel később szakítottak és a lány Lex karjaiban talált vigaszt. Clark ekkor még nem is sejtette, hogy a közvetlen közelében van egy lány, aki évek óta epekedik utána, de ő észre sem veszi. Ahogy telt – múlt az idő a párok kezdtek kialakulni és Chloe végre elnyerte Clark szívét. Lex és Lana boldog házas életet éltek, Clark és Chloe egymásra talált, de Jacky magányosan töltötte a napjait. Egy szép tavaszi reggelen Oliver kopogott be hozzá és a barátság határát átlépve boldog 4 hónapot töltöttek együtt. Jacky jól tudta, hogy Oliver szíve hova húz igazán és arra bátorított a fiút, hogy merje kimutatni az érzéseit Louis előtt. Oliver így is tett, míg fel nem tette Louis-nak a bizonyos kérdést, melyre a lány boldogan mondott igent.

Pár nappal Oliver és Louis esküvője után Jacky egy levelet kapott Ausztráliából rég elfeledett nagyapjától. Az idős Kent papa szerette volna, ha Jacky hozzá költözne és átvenné a birtokot, mert nincs már sok hátra az életéből. Jacky sokat gondolkozott azon, hogy elutazzon-e a nagyapjához. Viszont Jonathan ötlete segítségére volt. Tehát válaszolt Kent papának, hogy szívesen megy, csupán néhány feltétele van. Az év nagy részét a birtokon tölti majd, de mindig legyen ideje olykor kirándulni menni. Ilyenkor látogatóba megy Jonathanhoz. Jacky a biztonság kedvéért első útjára elvitte magával Clarkot is, hogyha szükséges pontosan tudja merre találja meg a lányt. Jacky izgatottan várta vajon milyen lehet nagyapja birtoka. Egy hegyvidékes helyen élt Kent papa és rengeteg lóval foglalkozott. A lány álma valóra vált abban a pillanatban, amikor megérkezett a „Lovak Völgye” elnevezésű nagy farmra. Néha összejött a kis csapat, ha a világ veszélybe került. De alapjában véve mindenki boldogan és békében élte az életét. Clark és Jacky titkára sosem derült fény a világ előtt és ezt cseppet sem bánták meg soha. Csupán egy szoros kapocsként maradt fenn köztük ez az aprócska titok. És ez örök homályba veszett mások számára az évek során.

 

Vége

 

2009. áprilisa

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Jacky Kent élete

Nico,2015.05.16 07:20

Ihlet adója a " Smallville " című sorozat Tom Welling főszereplésével.