Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Evelyn /2007. májusa/

2010.10.29
Evelyn
Valahol messze az Atlanti - óceánon volt egy sziget. A szigeten többnemzetiségű család élt már évszázadok óta. A tengerpartos sziget egyik részén egy négyfős család élt, békében és boldogságban. Ebben a családban élt egy fiatal lány, akit Evelynnek hívtak. Gyönyörű nővé vált 21-dik születésnapjára. A családja elől titkolva beleszeretett egy sármos, jóképű fiúba, akiről kiderült, hogy egy régen nem látott unokafivére. Érzéseit leplezve, mindig a fiú körül téblábolt, akit Gábornak hívtak. Gábor mindig szeretettel és bizalommal fordult Evelynhez.
Minden évben kétszer - háromszor meglátogatta Gábor Evelynt. A két unokatestvér között soha nem volt más, mint rokoni és baráti kapcsolat. De ez a kapcsolat még a szerelemnél is erősebb volt, s ezt senki nem vehette el tőlük. A sziget nemcsak homokos tengerparttal és esőerdővel volt tele, hanem néhány heggyel is, melyek a felhők fölé nyúltak. Az emberek szerint itt éltek a halhatatlan istenek. Evelyn úgy érezte magához, hívja az egyik hegy. Bár nem tudta miért és ki hívja, de elindult felfedezni a rejtélyes ismeretlent. Az esőerdő közepén álló hegy lábánál volt, mikor megjelent a semmiből egy ismeretlen ifjú, akit Fagynak hívtak. Evelyn végignézett a fiún és rájött, hogy valahonnan már ismeri, de nem volt benne biztos. Fagy elvitte a lányt a felhők fölött lévő birodalomba, ahol sok érdekes dologra lett figyelmes Evelyn. A lány úgy érezte, mintha már járt volna itt. Két másik ismeretlen csatlakozott hozzájuk az egyiket Szélnek, a másikat pedig Felhőnek hívták. Ebben a felhők feletti helyen élt egy Gonosz nagyúr. Fiatal korában Buddha azt mondta neki, hogy szél és felhő vihart kavar, ami legyőzi a sárkányt, vagyis őt!
Buddhát mindenki elől elzárta, hogy ne tudjanak ellene fordulni. 10 éve tanította a három fiút arra, amit ő tudott, persze nem mindent tanított meg nekik, nehogy felül kerekedjenek mesterükön. A Nagyúrnak volt egy gyönyörű szép lánya, akit Ajándéknak nevezett el. Ajándékot Szélhez akarta hozzáadni, de Felhő közbe szólt és a lány szerelmét mentve meghalt. Evelynnek eszébe jutott honnan ismerős neki ez a világ. Minél tisztábban emlékezett, annál inkább szabadulni akart ebből a világból. Visszatért családjához és unokafivéréhez. Gábor kérlelte meséljen a lány a hegyeken élő halhatatlanokról. De ő egy szót sem szólt soha többé családjához a hegyeken élő istenekről. Kb. fél évvel később Fagy meglátogatta, hogy a segítségét kérje Buddha felkeresésében. Nem tudta miért, de segített. Buddha emlékeztette arra valaha ki volt ő, s most újra visszatért a halhatatlanok közé Evelyn. A régi neve Hópehely volt. A Gonosz nagyúr ellen fordult mikor Szél és Felhő szüleit legyilkolta s maga mellé állította a két árva gyermeket. Evelyn érezte, hogy sorsának végéhez ért. Faggyal együtt megkeresték Szélt és Felhőt. Evelyn elmesélte nekik, hogyan győzhetnék le végleg a Nagyúrt.
A két ifjú egyesítve hatalmukat legyőzték a Gonosz nagyurat. Evelyn újra képes volt régi hatalmát használni és Ajándékot életre keltette. Felhő és Ajándék sokáig együtt éltek. Fagy Evelyn húgára pályázott, ami sok szenvedés árán sikerült. S végül Szél és Evelyn is együtt éltek boldogan a szigeten, sok-sok évig.
/2007. májusa/
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

sukosd.janos@yahoo.com

Sükösd János,2012.11.28 17:41

Ennek a filmnek mi a pontos címe?

Re: sukosd.janos@yahoo.com

Nico,2015.05.16 06:37

Az eredeti film amit felhasználtam a történetemhez az a "Viharlovasol" című kínai film Ekin Cheng főszereplésével.

Re: Re: sukosd.janos@yahoo.com

Nico,2015.05.16 06:40

" Viharlovasok ", kicsit hibásan írtam bocsi.