Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Alexis /2008.februárja/

2010.11.29

Alexis

Valahol a távoli galaxisban létrejött egy igen fejlett civilizáció. Ebben a civilizációban sok tudomány és elképzelhetetlen lények éltek. Sárkányok, unikornisok, pegazusok és mágusok éltek itt, amik a Földön már régen kihaltak és csak legendák csupán. Ez a történet egy Alexis nevű lóról és egy kedves kislányról szól.

Alexis boldogan élt a családjával, mikor őt elfogták az emberek, és szolgasorba tiporták. Alexis szerette az embereket, de sosem bízott meg egyikükben sem. Minden férfit felengedett a hátára, de nőt sohasem, hogy miért senki sem tudta. Alexis vezér egyéniség volt, amit az emberek is észrevettek és így több lovat tudtak uralmuk alá hajtani. Egy nap a férfiak tiltása ellenére egy ifjú hölgy megpróbált felszállni Alexis hátára, ami sikerült is, de nem sokáig maradt rajta, mert a ló ledobta. Éppen ekkor egy mágus járt arra, mikor megtetszett neki a ló és megvette az ottani férfiaktól. A mágusnak nagy farmja volt. Alexist körbe futatta a farmon, hogy jól kifáradjon. Mikor úgy látta a ló kifáradt a 12 éves kislányát a hátára ültette, és körbe vezette a farmon újra. A kislány kedves volt a lóval és mindig odafigyelt rá, hogy érezze a világ nem mindig igazságtalan és gonosz. Alexis nem bízott a lányban, de mégis valami különleges érzés fogta el, ha a közelében volt.

Egy hónapja volt már ott, mikor a mágus egy fekete csődört hozott a farmra. A ló makacs, nem törődöm volt, de mikor a kislány mellette volt megváltozott nyugodt és engedelmes lett. Alexis ámulva figyelte a lányt mennyire ért a lovak lelkivilágához. Egy éjszaka villámok jelentek meg az égen, szélvihar kerekedett és szakadt az eső. A lány éppen az istállóban volt az apjával, mikor a fekete csődör megvadult. Pár perc múlva kirúgta a boksz ajtaját és ágaskodva állt a lány előtt. A mágus nem tudott rajta segíteni, mert egy határozott mozdulattal a ló a sarokba rúgta és elvesztette az eszméletét. Kis híján elérte a lányt a patáival, mikor Alexis kitört a bokszból és megvédte a lányt. Másnap a mágus arra lett figyelmes, hogy a lánya Alexis hátán lovagol és újra boldog, mint mikor a kedvenc póniját kapta 4 évesen.

Múltak az évek és a lány lassan felnőtt lett. Minden nap elment lovagolni Alexissal és bemutatta neki néhány ismerősét. Mint például a félelmetesnek tűnő gyáva sárkányt és apja kedvenc lovát, a fehér unikornist. Elmesélte a lány, hogy régen ismert egy pegazust is, de az belehalt csikója elvesztésébe.

Ugyanis az emberek elvitték, és szolga-lóként használták.  Alexis visszaemlékezett a múltjára, hogy az emberek elszakították anyjától, és munkára fogták. Aznap éjszaka az istállóban azon tűnődött, ha olyan lesz, mint a mamája, vajon a fekete csődör milyen lesz. Másnap rájött mikor a lány 20 - dik születésnapját ünnepelve elárulta, miért pont Alexist és a fekete csődört nevelte. Csikó korukban el lettek választva szüleiktől, meg lettek fosztva szabadságuktól és szolgaként dolgoztatták őket. Bár a primitív emberek nem tudták, de csak egy bizonyos idő után lesz pegazus igazán egy pegazusból, de addig viszont egy esetlen ló, mint a többi. Nem lehet őket megkülönböztetni csak pontosan 6 éves korukra, válnak igazi pegazussá a megfelelő környezeti hatásoknak megfelelően.

Alexis boldog volt, mert bár pegazus lett nem hagyta el a lányt. Az ifjú hölgy nevelte fel Alexis és a fekete csődör kiscsikóit szeretetben és biztonságban. Ha máshol is elfogadták volna őket ma is élnének és nem csak a legendákban és a mesékben olvashatnánk róluk. Az élet nem lehet mindig szép, azt ki kell érdemelni bárhol is legyünk!

/2008. februárja/

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.