Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A szerelem hatalma /2008.áprilisa/

2010.11.29

A szerelem hatalma

I. rész

A távoli jövőben, valahol a Csendes-óceánon, a civilizációtól távol, egy nagy szigeten él két család, akik rokonságban állnak egymással. Az egyik családban két lánytestvér, a másikban pedig két fiú él. A két legidősebb unokatestvér között 10 év korkülönbség van. Ennek ellenére jól megértették egymást. A legidősebb lányt Angelikának, a fiút Brenennek hívják.

Az eltelt évek során Angelika arra lett figyelmes, hogy Brenen többet jelent neki, mint unokatestvér. Ez nem is lett volna probléma, mivel nem vérrokonok, ugyanis Brenen nagyapja örökbe fogadta Angelika édesapját, így lettek rokonok. Angelika húga rájött testvére érzéseire, és irigységből elmondta Brenennek, amire a srác nem úgy reagált, ahogy Angelika mindig is szerette volna. Ezek után Angelika feltűnően kerülte Brenent. Szüleik ezt látván családi kirándulást szerveztek a sziklás tengerparthoz. A kirándulásra a lány két legjobb barátnőjét is elvitte, bár ezt szülei ellenezték. A tengerparti táborban elárulta barátnőinek, hogy mit érez Brenen iránt. Azt javasolták neki, beszéljen érzéseiről a fiúval. Angelika arra az elhatározásra jutott, hogy leugrik a szikláról, de ezt barátnői nem vették komolyan. Véleményükkel nem foglalkozva elindult a magasan álló sziklaszirt felé. A szikla szélén elmerengett rövid életén. Eközben a táborhelyen szülei lázasan keresték Angelikát. A keresés közben barátnőinek eszébe jutott, amit Angelika mondott. A két lány elmondta Brenennek, hol találja meg a lányt. Amikor Angelika már majdnem leugrott, megjelent Brenen, és elmondta érzéseit a lánynak. Angelika örömében elindult Brenen felé, és hirtelen megcsúszott, de Brenen elkapta a kezét, mielőtt még leeshetett volna.

Miután már biztos távolságban voltak a sziklaszirt szélétől, a két szerelmes kitalálta, hogyan leckéztessék meg Angelika húgát. Brenen legjobb barátját bemutatják a hugicának, aki azonnal beleszeret. Amikor Angelika húga már teljesen belehabarodott, a fiú elhagyta, mondván egy pletyka miatt. A lány annyira le volt törve, hogy szerelme elhagyta, hogy ő is öngyilkos akart lenni. Angelika és Brenen ekkor felvilágosították, hogy a fiú nagyon is szereti őt, csak meg akarták leckéztetni. Megígértették vele, hogy nem avatkozik bele többet más szerelmi ügyeibe. Angelika húga megértette mit tett, és bocsánatot kért tőlük. Mindenki boldogan és vidáman töltötte a vakációt a tengerparton. A hugica megtanulta egy életre, mennyire fontos a bizalom és a szeretet egy másik ember iránt.

II. rész

 Bernen és Angelika tisztázták egymás iránti szerelmüket és a kishugicát, jól megleckéztették. Már csak a szüleiknek kellene tudtára adniuk, de úgy döntöttek, várnak a hír közlésével.

Egy nap, mikor Brenen és Angelika együtt töltötték az éjszakát, még nem sejtették, mi lesz, ha elválnak egymástól. Angelika aznap késő éjjel a kertben sétált, amikor hirtelen valaki a háta mögé osont, elkapta, és megerőszakolta. Másnap csak barátnőinek merte elmondani mi történt vele, miután este elhagyta Brenen szobáját. Brenen bejelentette, egy hónapra elutazik, de nemsokára visszatér Angelikához. A tragédia után három héttel Angelika nagyon rosszul érezte magát. Barátnői kiderítették, mi baja lehet. Angelika terhes volt, hogy Brenentől vagy az idegentől, aki megerőszakolta nem tudták. De mielőtt kiderülhetett volna egy lóverseny alkalmával Angelikát, ledobta a lova és azonnal elvetélt. Az erőszak és a gyermeke elvesztése miatt nem tudta volna maga mellett elviselni Brenent, és a sziklaszirtnél, ahol elkezdődött szerelmük, ott is ért véget. Angelikát ezúttal nem tudta megmenteni a haláltól még Brenen sem. Eközben a fiú visszatért, hogy együtt legyen szerelmével. Pár órával később Angelika barátnői találtak a lány ágyán egy búcsúlevelet. Brenen megkérte a lány barátnőit, meséljék majd el unokáiknak, mi történt velük. Mennyi szépet, jót és egyben rosszat is jelent a szerelem. Brenen is elment a sziklaszirthez, Angelikát követve ő is meghalt. A két ifjú szülei kiderítették, ki miatt ment tönkre az életük, aki nem volt más, mint a két fiatal legjobb barátja.

A szigettől nem messze helyezkedett el egy másik, sziget. Angelikát, majd nem sokkal utána Brenen öngyilkossági kísérletét meghiúsította a tenger s a két szerelmest erre a Sellő-szigetre sodorta. Miután rátaláltak egymásra, boldogan éltek, háborítatlanul. Természetesen Angelika barátnői is tudtak arról, hogy a szerelmesek túlélték a zuhanást, és boldogan élnek a szigeten. Azóta szinte senki sem háborgatja őket, mert sokan úgy hiszik, hogy egymás iránt érzett szerelmük oly erős volt, hogy nem tudtak volna egymás nélkül élni ezen a világon.

 Ma is boldogan élnek, ha meg nem haltak.

/ 2008. áprilisa /

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.