Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A griff csókja /2008 márciusa/

2010.10.05
A Griff csókja
Réges - régen az elfelejtett múltban, valahol a Bermuda - háromszögben élt egy öreg griffmadár. Vénségére sok különlegességet élt át. Egy nap viszont olyan dologgal találta szemben magát, ami felkeltette az érdeklődését. Ezen a napon született meg egy kislány a griff lakhelyétől nem messze, akit Majának hívtak. A falu vén varázslója a lányt elvarázsolta, hogy biztonságban legyen gonosz szülei miatt.
4 évesen egy cirkuszi társulathoz került és az ottani bohóc vigyázott rá. 16 éves mikor elkezdett a cirkuszi előadásokon táncolni egy akkor be fogott griffel. Csak Maja tudott vele bánni és a griff szelíd és nyugodt volt mellette. Napról - napra jobban vonzódott Maja a griffhez. Mivel a cirkuszi előadások során együtt kellett táncolniuk bizalomra és belső nyugalomra volt szükségük. Maja érzéseit és vágyait senki nem értette meg, ezért mindig a griffnek mondta, el mit érez legbelül. Végül beleszeretett és ez volt, ami mindent felülmúlt a világon. Maja szerelme a griff iránt annyira erős volt, hogy emberré változtatta esténként a lényt és nyugodt meghitt éjszakákat töltöttek együtt. Egyszer elutaztak egy messzi vidékre, ahol találkoztak egy jósasszonnyal, aki azt jósolta a griffnek, hogy sok fát és hegyet lát messze az emberektől. De azt is elmondta, hogy egy kis idő múltán teljesen emberré válik. Ezt onnan tudta, hogy ő fiatalkorában egy majomba szeretett bele.
Egy hét múlva a cirkuszvezetője csont részegre leitta magát egy közeli kocsmában. Eközben Maja leláncolta a griff ketrecét, hogy ne tudjon elmenni sehova. Ugyanis eltervezték, hogy a cirkuszvezetőtől elkérik Maja pénzét, és haza utaznak és ott élnek tovább boldogan. Ekkor jött haza a vezető és erőszakosan megfogta a lányt, hogy megmutassa neki milyen egy igazi férfi. Ekkor hirtelen a griff kiszabadult a ketrecből és védve a lányt, halálos sebet ejtett a férfira, aki azonnal meghalt. A rendőrség ketrecbe zárta a griffet és várták az ítéletet felette. Maja segítséget kért a jósnőtől, aki azt mondta, hogyha embert ölt griff marad örökre. A bohóc, aki máig messziről figyelte Maját rájött ideje cselekedni és elmondani a lánynak ki is ő valójában. Annak idején ugyanis elrabolta Maját, hogy megvédje gonosz szüleitől. A bohóc segítségével Maja kiszabadította szerelmét és elindultak vele haza.
Mikor odaértek Maja elengedte a griffet a fával teli hegyvidéken, de a griff nem akart elmenni. Maja erőszakosan rá parancsolt, hogy tűnjön el, és ne jöjjön vissza, amire a griff elszaladt a fák közé. Fél óra sem volt, mikor Maja utána szaladt azt kiabálva, hogy várja meg, ne menjen el, szüksége van rá. De a griff csak szaladt tovább a lány pedig utána.
Az erdő közepét elhagyva a civilizációtól messze már két griff futott a szabadság felé. Ahogy a lány szerelmével emberré tette a griffet, úgy önmaga is griffé vált. Maja valójában griffnek és nem pedig embernek született. A falu vén varázslója varázslattal megvédte Maja családjának végleges kihalását. Az öreg griff még ma is arra emlékszik vissza, milyen erős tud lenni két lény között a szerelem.
/ 2008. márciusa /
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

A griff csókja

Nico,2015.05.16 06:57

Ihlet adója a történetnek a " A medve csókja " című orosz film.