Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


I. fejezet - Évekkel korábban

2012.08.19

 I. fejezet – Évekkel korábban…

 

Natsuhi legfőbb vágya kiskora óta az Ázsiai nép megismerése volt. Nagyon szerette őket főleg, hogy a kínai horoszkóp szerint ő a sárkány évében született. Innen jött a sárkányokhoz való szakértelme is. Kedves gazdám ez idő tájt döntött úgy, hogy valami különlegeset szeretne szülinapjára. Így kerültem én először egy olyan boltba, ahol egy csomó fura kép lógott a falon. Natsuhi érdeklődve nézett körbe mikor kijött egy félelmetes szakállas pasi. A hideg futott végig a hátamon tőle.

„- Mit keresünk mi itt?” – kérdeztem Natsuhi-ra nézve, de ő csak elmosolyodott.

- Jó napot kisasszony, segíthetek valamiben? – érdeklődött a pasas.

- Születésnapom alkalmából szeretnék csináltatni egy szép tetoválást, de nem akármilyet. Ezt szeretném, és egy apró szívességet szeretnék kérni. Minél élethűbb, annál jobb. – mosolygott Natsuhi mire a férfi elgondolkozó arcot vágott.

- Rendben. Holnapra elkészítem a sablonokat, és amelyik a legjobban elnyeri a tetszését kisasszony, azt csináljuk meg. Így megfelel?

- Tökéletes. Akkor holnap délután találkozunk. – búcsúzott el Natsuhi és a képet a férfinál hagyta.Vajon mi lesz ebből? Nem is volt időm megnézni alaposan azt a képet, bár ha Natsuhi azt akarja biztos szép lehet. Másnap reggel már mindenki sürgött forgott a buli miatt, hiszen Angelika is hamarosan hazatér. Ha a barátnőről van szó ezek ketten mindig összetartanak. Ennyi szeretet, hogy lehet valakiben? Az egész világot szereti Natsuhi, és ha tehetné mindenhol lenne egy barátja, akiről gondoskodna. Olyan, mint egy pótanyuka, aki a legjobb barátnő, és segít ha szükséges.

- Bevallom kisasszony nem csináltam még ilyet, de remélem elnyeri majd a tetszését amikor készen lesz. – csóválta a fejét a tetoválós pasas.

- Csak nyugodtan. Időnk van bőven és jó munkához idő kell. Ezért jöttem jóval korábban. – nyugtatta meg Natsuhi a férfit. Natsuhi lefeküdt egy asztalra és szabadon hagyta teljesen a hátát. A rajzoló felület tökéletes volt és szép látvány. Hmm… akarom mondani szép háta van kedves gazdámnak. Tehát a férfi hozzá fogott a rajzhoz és mire készen lett, azt hittem eldobom a tollaim. Ennél élethűbb, aligha lehetett volna az a sárkány Natsuhi hátán.

- Remélem megfelel a munkám? – érdeklődött a pasas, mikor Natsuhi a tükörben nézegette a teljes fényében pompázó sárkányt a hátán.

- Tökéletes. Pont annyira élethű, mint ahogy elképzeltem. Sőt még annál is jobb. Remek szakember maga ne aggódjon, a munkája teljesen tökéletes és pontosságra törekvő. – Natsuhi szavai ledöbbentették a férfit. Hogy tud valaki ilyen áthatóan beszélni egy egyszerű tetoválásról, mint ez a sárkány is például. Persze azt nem tudhatta, hogy Natsuhi-nak mindene a sárkányok. Hát igen valamit jobb olykor nem tudni, igaz? Natsuhi kicsit sem volt fukar mikor kifizette a tetoválását, amit meglepőnek tartott a boltos is. Rendszeres látogató volt itt ezek után Natsuhi csak, hogy a sárkány mindig teljes fényében pompázhasson. Nagyon odafigyelt a hátán lévő élethű képre, ami oly sokszor védte meg az életét.

- Anya nézd Natsuhi csináltatott tetkót. Én is akarok… - hisztizett Trisha, de ő sosem kapott rá engedélyt. Natsuhi a saját megspórolt pénzén készítette el, nem pedig kölcsönből.

- Ez valóban szép lett. – mondta elismerően Angelika, amikor meglátta mi van a barátnője hátán.

- Köszi. Szeretem ezt a sárkányt. Ráadásul annál is jobb lett, amire gondoltam. Angel van egy fura érzésem mostanában. Egy napon találkozunk majd egy fiatal lánnyal, akinek sokat köszönhetek majd. Sokat látom őt álmomban, de valahányszor át akarom ölelni, eltűnik előlem. – ült le a dombra Natsuhi a nagy fa alá. Sokat járnak ide Angelikával, ha kettesben akarnak maradni és nem akarják, hogy Trisha beleszóljon a magán ügyeikbe.

- Az álmok már csak ilyenek. Ne törődj vele túl sokat. Ha valóban találkozunk majd vele, annyit ölelgetheted amennyit csak tudod, illetve ha hagyja magát egyáltalán. – nevetett fel Angelika.

- Jaj Angel! Tudod mennyire szeretem a barátaimat, nem? Ha találkozni fogunk az nem véletlen lesz. Hoz magával valakit majd, akire nagyobb szükségem lesz, mint most azt el tudnám képzelni.

- Ne filózz túl sokat rajta. Idővel majd kiderül valóra válik-e az álmod vagy sem! – mosolygott Angelika, de jól tudta, hogy Natsuhi komolyan gondolta, amit mondott. Az a fiatal lány sokat fog számára jelenteni és ki tudja, mit hoz a jövő, nem? Semmi sem lehetetlen ha nagyon szeretnénk valamit.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.