Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


X. fejezet

2012.08.19

 X. fejezet

 

Az élet hihetetlen dolgokra képes, főleg a jelenlegi helyzetben. Hogy is mondjam Yume élőben még szebb és csinosabb volt. Nagy utazótáskával érkezett és kíváncsian nézelődött az udvarban sétálva. De mielőtt megszólalhattam volna, Natsuhi fülig érő mosollyal szaladt ki és könnyes szemmel ölelte át a lányt.

- Én is örülök neked, de azért ne fujts meg! – mondta Yume majd Natsuhi lazított a szoros ölelésén.

- Ne haragudj! Jól utaztál? Mesélj, hogy vagy? És nagyon fárasztó volt az út? Könnyen ide találtatok Yuki-val? – engedte el Natsuhi a lányt.

- Nyugalom Natsuhi. Mindent elfogok mesélni, ne aggódj. Bár, ahogy elnézem Yuki-nak még szoknia kell a helyzetet. – nézett fel Yume a mellette álló fiúra.

„- Ez meg ki? Ő is valami japán ismerős, mint Yume?” – gondolkoztam el, mikor Natsuhi felém fordulva kinyitotta a kalitkámat.

- Yuki nem más, mint Yume jegyese, kedves Jean. Remélem, nem csalódtál?!

„- Hmm… mik nincsenek?!” – jelentettem ki majd pár szárnycsapással a levegőbe emelkedtem.

- Érdekes egy madár! – szólalt meg végre Yuki is és a hangja hallatán majdnem neki mentem egy fának. Yumé-hoz hasonlóan lágy hangja volt, bár kissé mélyebb hanghordozásban. Hogy lehet valakinek ilyen szép hangja?

- Valóban az. Kár, hogy nem tudjátok mire gondol néha. Azt hiszem jobb lesz, ha Yuki idekint keveset beszél, míg Jean repked. A hangja miatt majdnem neki ment egy fának az előbb.

- Ezt nem értem! – nézett fel Yuki. Natsuhi elmosolyodott majd Yumé-ra nézett.

- Jean szereti a hangod Yume, és mikor Yuki megszólalt hasonló érzés fogta el. Meglepte Yuki hanghordozása. Leegyszerűsítve imádja Yuki kissé mélyen lágy hangját.

- Lesz még mit tanítanod akkor Jean-ról. – jelentette ki Yume.

- Sziasztok! – érkezett meg Angelika is. Az azután következő beszélgetésre nem igazán figyeltem oda. Feleslegesnek tartottam, hiszen Natsuhi csupán a feltett kérdéseire kapott választ. Majd miután Kameko felébredt jött a ki – kicsoda és miként ismerték meg egymást. Emberi szokás, amit valahogy sosem értettem igazán. Mindenesetre Natsuhi örült Yumé-nak és Yuki-nak. Másnap délután Angelika vezényletével kimentek a régi dombtetőre és ott várták meg a Naplementét.

- Nem féltek a sárkány miatt? – szólalt meg Kameko. A négy jó barát elmosolyodott és Kamekora néztek.

- Mondd csak, alaposan megnézted az újságban megjelenő képet? Mert mi igen, és őszintén bevallom nem félünk tőle. – jelentette ki Angelika.

- Dragon’s love lefordítva „A sárkány szerelme”, igaz? – érdeklődött Yuki.

- Így van! Nem szerettük volna lerombolni az illúziódat Kameko, de a sárkány nem szó szerint értendő. A Kínai horoszkóp szerinti sárkány évében született gyermeket is sárkánynak nevezik olykor.

- Te már csak tudod, igaz Natsuhi? – nézett fel rá Yume.

- Szóval nincs is semmiféle rejtélyes dolog ebben a sárkányban. – gondolkozott el Kameko.

- De van. Hiszen ezért rettegtek tőle a falusiak annak idején. Ahogy Yuki is mondta „A sárkány szerelme” itt a kulcs fontosságú. – jelentette ki Angelika.

- Holnap majd mindent megértesz. – biztatta Natsuhi a riporternőt, aki elvesztette a fonalat teljes mértékben.

- Remélem. - jutott szóhoz Kameko. Néhány percig még áhítattal nézték a lassan lenyugvó Napot, majd nyugovóra tértek. A másnap csigalassan jött el és már a kíváncsiság fúrta az oldalam, mikor Carlisle kocsija beparkolt az udvarba. Vajon mit keres ő itt? Úgy értem, nem a Dél-Koreai expedíción kéne lennie?

- Jó reggelt mindenkinek! – lépett be a konyhába Carlisle.

- Jó reggelt! Minden a terv szerint ment? – érdeklődött Angelika.

- Időben meg lesz minden, ne aggódj. – felelte Carlisle. Natsuhi számára ez a fajta beszédstílus már megszokott volt, ugyanis az idő múlásával Angelika és Carlisle egyre közelebb kerültek egymáshoz. De vajon Natsuhi a rejtély felfedésére, miért pont ezt a napot választotta? Oh, a fenébe! Hiszen ma van a 26-dik születésnapja! Hogy is felejthettem el?! Mindenki sürgött – forgott majd Angelika és Carlisle eltűntek egy kis időre. A szófoszlányokból, amit megértettem azt sugallták, hogy Jaejoong hamarosan itt lesz. Vajon tényleg ő a sárkány igaz szerelme?

- Boldognak látszol. – jelentette ki Yuki, kettesben maradva Natsuhi-val a konyhában.

- Két éve ismertem meg Yumé-t és téged. És most itt vagytok, ami boldoggá tesz. De szintén akkoriban megismertem egy Koreai fiút, akit szívből szeretek. Mondd csak Yuki, mit hozott Yume abban a díszdobozban? – nézett Natsuhi az asztalon lévő színes nagy dobozra így elterelve kicsit a témát.

- Sajnálom, de türelmesnek kell lenned. – mosolyodott el Yuki. Ez a fiú egyre szimpatikusabb lett számomra. Őszintén megvallva jó párost alkottak Yumé-val, ami ritka a mai fiataloknál. Lassan mindennel elkészültek a partival kapcsolatban, mikor Angelika visszatért, de nem egyedül. Yume és Yuki még gyorsan átnézték a sátor alatt lévő dolgokat, mikor Yume sarkon fordulva teljesen ledöbbent.

- Na… Natsuhi! – kiáltotta Yume. A meglepetés, hogy is mondjam duplázódott, azt hiszem. Angelika szépen rávette a JYJ-t, hogy jöjjenek el. Yume tehát azon lepődött meg, hogy valóban ott áll velük szemben. De mégis Angelika és Yume egyértelmű ledöbbenése akkor következett be, mikor Junsu szó nélkül magához ölelte Natsuhi-t. Érdekes, nem? Angelika és Yume összefogtak, hogy meglepjék Natsuhi-t, erre pedig Natsuhi lepi meg őket.

- A sárkány igaz szerelme. – szólalt meg Yuki. Valóban így is volt. Natsuhi mindig is Junsu-t szerette, hiszen miatta ismerte meg a JYJ-t és ráadásul Yumé-t is. Csak, hogy történt valami, amiről Natsuhi senkinek sem beszélt és ekkor volt az, hogy a legtöbb idejét Jaejoong-gal töltötte abban a másik világban. Mindenki elkönyvelte, hogy Natsuhi teljesen oda van Jaejoong-ért, de valójában mindig is Junsu-ért dobogott a szíve. Tehát a rejtély megoldódott, vagy még sem?

- Felvilágosítana valaki, hogy mi folyik itt? – érdeklődött Kameko.

- Ha nyitott szemmel jártál volna, kedves Kameko, akkor most tudnál mindent. A félelmet keltő sárkány nem volt más, mint a temetővel szemben lakó kislány, aki a sárkány évében született. Köztudottan a sárkányok szerelem függők, de tudnak tiszta szívből is szeretni egy embert életük végéig. – kulcsolta össze a kezét Angelika.

- Ezt a gyermeket megfosztották mindentől, amit igazán szeretett, és ezért egy alternatív világba menekült, ahol biztonságban érezte magát. Idővel aztán rádöbbent, hogy vannak emberek, akik szeretik őt, és nagyon ragaszkodik is ezért hozzájuk. – folytatta Yume.

- Azonban mindig is volt egy bizonyos személy, akit tiszta szívből szeretett. Sosem hagyta magára, de egy nap minden megváltozott. Most már értem, mit is akartál mondani a konyhában nekem róla. És azért voltál ideges, mert nem akartál megbántani, mikor először beszélgettünk. Régen nem használtad már azt a nyelvet, így azért aggódtál a legjobban, hogy megértem-e mit is szeretnél mondani igazán. Bár azelőtt sosem ismertük egymást mégis te annyira szerettél, illetve még most is szeretsz minket, hogy nem akartál minket elveszíteni. Jószívű lány vagy Natsuhi, csupán félsz egy kicsit az új és egyben ismeretlen dolgoktól. – teljesen ledöbbentem Yuki szavain. Mindenesetre, amit mondott mind igaz volt. Natsuhi valóban félt attól, hogy amit mond nem érti meg Yuki, vagy éppen ellenkezőleg félreérti őt. Egy hónapja ismerte mát Yumé-t, amikor egy véletlen folytán Yuki is közbeszólt a két lány beszélgetésébe. Attól a naptól kezdve Natsuhi nem csupán Yumé-val, hanem Yuki-val is jó baráti és testvéri kapcsolatot ápolt. Mindennél jobban szerette őket hiába éltek egymástól olyan messze.

- Eddig értem, de min lepődtetek meg ennyire Angelika? – érdeklődött Kameko.

- Ők azt hitték Jaejoong a szívem választottja. Az alternatív világban Jaejoong-ot baleset érte és ezért több időt töltöttem vele. Majd egy véletlen során őt említettem, hogy milyen kedves fiú és már nem is kellett több a félreértéshez. A JYJ-jel történt kisebb botrány után pár hónappal újra felvettem a kapcsolatot a fiúkkal, illetve csak Junsu-val. Így idővel összebarátkoztunk, és azt is tudom, hogy felkerested őket Angel. Ha már meglepetés ez valóban szép volt tőled, és Yumé-től is, aki besegített neked. – mosolygott Natsuhi.

- Ez valóban egy szenzációs hír lesz azt hiszem. Egy fiatal lány álma megvalósul a barátai segítségével. Ennél jobb riportot, aligha lehetne írni. – nevetett fel Kameko. Igazándiból ennél nagyobb szenzáció lett volna, ha látná Natsuhi hátára tetovált élethű sárkányt. Mi tagadás Junsu minden tekintetben pont Natsuhi-hoz való rendes srác volt. Minden végre a helyére került és Natsuhi most már nem csupán az alternatív világban lehetett együtt igaz szerelmével, hanem a való életben is. Mire nem képes az igaz szerelem és az igazi jó barátok?! Néha elröppen felettünk az idő és úgy érezzük, hogy nem éltünk eleget a világban. Bár ez cseppet sem vonatkozik kedves gazdámra. Minden jó, ha a vége jó, nem igaz?

 

Vége

                2012. márciusa

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.