Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


I. fejezet - A két barátnő

2011.08.02

 I. fejezet – A két barátnő

A tavasz lassan lehullatta a virágok szirmait és átadta helyét a nyárnak. Az esti lágy szellő simogatta a szabadég alatt ülő lány arcát. Sokszor jött ki a nagy tölgyfához, mely a birtok egyik szélén nőtt. A zöldellő öreg fa sokat jelentett a lány számára ugyani itt játszott oly sokszor az édesanyjával. Édesanyja halála nagyon megviselte és csupán ezalatt a fa alatt ücsörögve lelt békére.

- Jacky, hát itt vagy! – érkezett meg Heather.

- Nagyon hiányzik! – sóhajtotta a lány és egy könnycsepp gurult le az arcán.

- Tudom, mit érzel. Én is ilyen voltam mikor apám meghalt. – tette a lány vállára a kezét Heather. Bár azóta hat év telt el, Heather szívében mégis érzi a fájdalmat, mely édesapja elvesztése okozott. Rendkívül szerette az édesapját, akárcsak Jacky az édesanyját. A két barátnő mindig ott volt egymásnak a baj esetén. Lassan elindultak a ház felé és Heathernek egy remek ötlete akadt.

- Nézzük inkább ezt! – emelt fel Jacky egy DVD-t.

- Elektra? Na jó legyen. – adta meg magát Heather és elindította a lejátszót. Miközben a filmet nézték Heather különös dolgot vett észre Jacky-n. Bár nem először látta ezt a filmet mindig valahogy más szemmel nézi végig. Heather kíváncsi lett és tesztelte Jacky-t. A Dardevil – a fenegyerek című filmben szintén szerepelt Elektra, de a lányt cseppet sem hatotta meg. Aztán egy napon…

- Heather ezt láttad már? Az a vámpír fiúd is játszik benne! – lelkendezett a lány és Heather nem értette miért ennyire más. A vámpírnaplók című sorozatot nem igazán kedvelte, de ezt felettébb dicsérte.

- Fallen? – nézett a DVD tokjára Heather majd szó nélkül leült barátnője mellé. Valamikor a második rész közepén fedezte fel, hogy Jacky figyelme mire összpontosul igazán. A történetben szereplő angyal, akit Mazarinnak hívtak ugyanaz szerepelt az Elektrában is. Persze Kirigi és Mazarin közt kb. három év eltérés volt filmkészítés terén. Tehát Jacky nem véletlen szereti ezt a két filmet ennyire. - merengett magában Heather. Viszont Jacky csupán évekkel később döbbent rá valami.

- Oh Heather ezt mikor fejezed be végre? – érdeklődött Jacky egy füzetet tartva a kezében.

- Rose Red Castle. – sóhajtotta Heather. A két barátnő szeretett különféle történeteket írni. Heather szolid, mégis izgalmas novellákat fogalmazott meg, bár folyton leakadt vele. A múzsája szabadságra ment szerinte. Jacky viszont tudott írni, hisz tele volt kételyekkel, kalandvággyal és szenvedéllyel. Tudta mit akar írni, és szépen megfogalmazta és többé – kevésbé remekül be is fejezte. Az igazat megvallva Jacky történetei tökéletessé válásához Heather szakértelmét kérte.

- Van egy új történetem, bár nem tudom mi legyen a vége. – sóhajtott Jacky. Heather elolvasta az eddig leírtakat, majd mérgesen barátnőjére nézett.

- Pont jó helyen akadtál el! – jegyezte meg.

- Tudom! – mosolygott Jacky. Pár héttel később befejezte a történetet, melyből jó kis regény formálódott. Jacky történeteiben a főszereplő lány szerelemben és kalandban vesz részt. Viszont az eddigi legizgalmasabb két kötetes regénye  „A vámpírok hercegnője” volt. Azóta írt néhány történetet szerelemről, csalódásról, Korea mennyei úrnőjéről. Talán túl sokat foglalkozott a történeteivel. Heather ezt jól látta, de úgy érezte Jacky-nek szüksége van rá. Ugyanis ezekben a történetekben ő rejlik mélyen. Az elrejtett titkai és vágyai itt érvényesülhetnek gondtalanul. Egy vagy két év is eltelt mikor a két barátnő ismét ráérősen filmelemzést végeztek.

- Bionic Woman? – nézett fel a TV újságból Heather.

- Szerintem remek! – ujjongott Jacky és nagy lelkesedéssel ült le a televízió elé. Heather azonnal észrevette a lány szemében azt a csillogást, melyet már régen felfedezett benne. Nem kellett sok idő és beigazolódott, hogy Jacky jóval többet érez a férfi iránt puszta rajongásnál. Bár ettől függetlenül messze állt attól, hogy ki lehetett volna jelenteni bármit is. Szerelem vagy sem! – ez járt Heather fejében mikor a kezébe akadt egy füzet.

- The ghost castle! – olvasta el a címét a borítón Heather. A történetben egy lány első látásra beleszeret egy férfiba. Viszont akadályba ütközik a történet, mikor a riválisa elsüti a fegyvert. Heather titokban megleste barátnőjét mikor lesz vajon kész a története. De Jacky az utolsó fejezetnél abbahagyta és nem írta tovább.

- Mit csinálsz? – érdeklődött egy nap Jacky.

- Azon filózom mi lehet a vége ennek a szellemkastélynak. – sóhajtott Heather.

- Rendben van! De csak mert szépen kérted. – mosolygott Jacky és egy másik füzetet vett elő, melyben szépen leírta az egészet. Heather elismerően olvasta végig a történetet, mely kicsit átdolgozva izgalmasabb lett.

- Bárcsak meg tudnánk valósítani! – sóhajtotta Heather, de Jacky csupán mosolygott válaszként. Az elkövetkező hetekben Jacky a szobájában töprengett esténként egy újabb és izgalmasabb történetről.

De vajon ezúttal miről ír? „Koreai szerelem sárkány” vagy „Harc egy elveszet fiúért” vagy talán egyik sem? Mit gondolhat vajon Heather a lány háta mögött? Vajon tényleg igaz barátnők? Ebben a történetben mindenre fényderül!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.