Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


XVI. fejezet - Új élet kezdete

2011.08.22

 XVI. fejezet - Új élet kezdete

Matthew

Ideje lenne vadászni mennem, de előtte még Merlin bácsi beszélni akart velem. Tudja, hogy ilyenkor ingerlékeny vagyok, de ő szeret kísérletezni.

- Matthew drágám! – ölelt magához anyám. Eljött az ideje, hogy világot lássak és rátaláljak szívem őrzőjére és s húgomra, vagy nővérem már elvesztettem a fonalat az elején.

- Miért nem én megyek?  Én akarok menni! – vitatkozott Steve.

Jade miatt! Hasonló a viselkedésed Mattéhez bratyó, ezért megyek én! – sóhajtottam. Semmi kedvem nem volt ehhez a cirkuszhoz. Miért nem lehet a könnyebb utat járni a bonyolult helyett. Persze Merlin bácsi jól tudja a választ, de az Istenért sem árulná el. Ez van!

- Ne feledd Matthew sose hagyd, hogy a fejedbe lásson, mert az elronthat mindent. Megbízhatónak mégis kissé titokzatosnak kell lenned. – mondta Merlin figyelmeztetés képpen. Tudok magamra vigyázni Lou pedig nem lehet erősebb, mint egy átlag vámpír. Vagy lehet, hogy tévedek?

- Nem keresem a bajt. Így jó lesz? – néztem anyámra. Ízisz semmit sem változott az évek alatt. Jól állt neki a vámpírság. Elbúcsúztam tőlük és végre elindultam vadászni. Nem messze a Cullen sziget határán jártam, mikor megéreztem egy Szibériai tigris csábítóan, vonzó illatát.

Emmett

Jade mostanában nagyon szomorú Matt halála miatt. Jade, Lou és én vadászni mentünk, hogy enyhítsük Jade fájdalmát és figyelem elterelés végett. Éppen szarvasra vadásztunk a csajokkal mikor Lou felkapta a fejét és morogni kezdett. Jade és Lou Szibériai tigrisként vadásztak. Néhány perccel később én is megéreztem a veszélyt. Valaki gyorsan közeledett a lányok felé. Lou fájdalmas hangját hallottam és futni kezdtem feléjük. Egy vámpír hadakozott Lou-val mikor odaértem. Már majdnem átharapta Lou torkát, mikor Jade védelmezőn leteperte az idegent. Legyökerezett a lábam, fogalmam sem volt mit tegyek most. Végül elhatároztam magam, hogy megvédem a csajokat ettől a vegetáriánus vámpírtól. Sikeresen megmentettem Jadét, de az idegen nekem fordult.

- Emmett! – kiáltotta Lou és emberi formában állt védelmezőn előttem. Az idegen hirtelen megtorpant és legyökerezett lábbal állt Lou előtt karnyújtásnyira. Meglepte, hogy a tigris, akire vadászott egy vámpír. Nem tűnt gonosznak csupán éhes volt. Jade egy hím medvével tért vissza, hogy az idegen csillapítani tudja szomját és aztán kifaggatható állapotban legyen. Pár lépést hátráltunk, hogy biztonságban érette magát.

- Hány éves lehet? – érdeklődött Jade.

- Nem rég múlt csupán 28 éves. Legalábbis nem néz ki többnek! – felelte Lou nyugodt hangon.

- Ki lehet ő? És mit keres itt egyáltalán Esme szigetén?

- Nem tudom Emmett, de hamarosan kiderül. – nézett az idegenre Lou.

Matthew

Hihetetlen a tigris valójában vámpír ráadásul Lou az, és én majdnem megöltem. Merlin bácsi ezt az átváltozásos részt elfelejtette megemlíteni. A másik tigris egy medvét fogott nekem, hogy később vallatóra fogjanak. Emberi formát öltött ő is és távolabb állt. Bár nem tűnt magasnak mégis tekintélyt parancsolóan viselkedett. Gyönyörű volt és abban a pillanatban nyerte el a szívem mikor aranybarna szemeivel rám nézett. Mikor végeztem a medvével, mind rám néztek és vártak hátha megszólalok, vagy valami hasonló.

- Ne félj! Nem fogunk bántani. Nézett rám kedvesen Lou.

- Csak a magad nevében beszélj!

- Emmett! Viselkedj! – szólt rá Jade.

- Lou Cullen vagyok, ő az egyik barátnőm Jade Hale. A haragos medve pedig Emmett Cullen a sógorom. Ne aggódj nem haragtartó ez a nagy mackó, csupán néha bosszús, ha nem sikeres a vadászata. – mondta Lou. Emmett hirtelen eltűnt majd nagy zajt hallottunk és nagy vigyorral tért vissza Lou mellé. Le sem tagadhatta volna, hogy éppen most fogott egy íncsiklandozó grizzly-t.

- Ki vagy te? – érdeklődött Jade.

- Matthew Halliwell. A nagybátyám bízott meg a feladattal, hogy találjam meg a…

- A nővéred? Ez érdekes. Jó időzítés, amit a nagybátyád tett. – nézett rám Lou.”Vajon rájött ki vagyok? Lehetetlen a mentális pajzsom sérthetetlen.”

- Lou velünk is megosztanád, hogy mi folyik itt?

- Persze Emmett! Jade gondolatait hallgattam éppen Matthew-val kapcsolatban. Meglepően jó időzítés az újra kezdésre és a felejtésre. Ideje boldognak lenni. – felelte Lou.

- Anya! Anya! – kiáltotta valaki.

- Menjünk! A többiek már nagyon kíváncsiak az új barátunkra, igaz Jade? – mosolygott Lou. Jade zavartan nézett fel rám aztán lesütötte a szemét.

Úgy sajnálom, hogy rájuk támadtam. Nem tudom, hogy kérhetnék tőlük bocsánatot!”

Már megtetted, de Emmett szívatásait állnod kell egy darabig, míg el nem fogad teljesen.”

- Lou? – kaptam fel a fejem hirtelen.

- Csupán a felszínen lévő gondolataidat hallom, ahogy mindenki más is a családomban. De majd úgyis rájössz, ha megérkeztünk. – nézett rám Lou.

- Értem. – feleltem röviden. „A felszínen lévő gondolataimat hallja, de ez vajon mit jelent konkrétan? Hmm… talán csupán szerencséje volt, ennyi!”

Lou úgy értette, hogy a mentális pajzsod megvédi a titkod, amit rejtegetsz. Viszont mást nem véd, ezért tudunk benned olvasni.” – hallottam Jade lágy hangját a fejemben.

A nagybátyád bárki is legyen ügyesen tette, hogy elküldött hozzánk. Sőt amondó vagyok, hogy talán egy napon őt is megismerjük. A jövő szerencsére folyton változik.” – merengett Lou.

- Megjöttünk. – jelentette ki Emmett. Egy csodaszép ház állt előttem és, ami azt illeti mindenki a ház előtt várt ránk. Kis időbe telt mire elnyertem Jade szívét és ez végtelen boldogsággal töltött el. Emmett cseppet sem kímélt, ahogy Lou megjósolta. Szerencsére minden jól alakult és a végén Emmett is megkedvelt. Talán végre igazán boldog lehetek.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.