Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


II. fejezet - Rejtélyes idegen

2011.08.02

 II. fejezet – Rejtélyes idegen

Gepárd

Mit képzel ez a kis fruska! Csak így elveszi a pasimat se szó, se beszéd! Majd én megmutatom, hogy kell Mattel rendesen táncolni. Lou szánalmasan gyenge ráadásul a barátnői sem éppen egy mindennapi lányok. Ha nem lennének Lou barátai Nefertiti már biztosan ki tiltotta volna őket a palotából.

- Itt a táncverseny ideje! – mondta Anyám és mindenki a párját kereste. Matt mellé léptem, de Lou-t sehol sem láttam.

- Hol van a testvérem? – néztem Mattre kérdőn.

- Ott ül a helyén egyedül! – válaszolta Matt. Lou tényleg egyedül ücsörgött és várt, de nem igazán érdekelt, hogy mire. Matt Lou-ra nézett, aki elmosolyodott és abban a pillanatban döbbentem rá, hogy Matt nem sokáig fog velem maradni. Mindenesetre, ha eljön az a nap, mindennél jobban megkeserítem Lou szánalmas életét.

- Ki lehet az? – kérdezte Scott egy fekete csuklyás férfira mutatva.

- A legidősebb közülünk. – mondta halkan Claris.

- Mármint arra gondolsz, hogy ő a legeslegelső vámpír? Mit keres vajon most itt? – néztem fel Claris-ra.

- A monda szerint van egy trónörökös, de sajnos senki sem tudja, hogy ki lehet az. De ahogy elnézem a húgodat szemelte ki jelenleg. Nem tudom mit láthat benne, ami benned ne lenne meg. – merengett Claris. Az idegen felkérte Lou-t táncolni és mindenki ámulva meredt rájuk. Elképesztően táncoltak együtt, de mi Mattel sokkal jobbak vagyunk náluk. És ezt senki nem meri ellenezni.

Lou

Ez a különös érzés folyton a frászt hozza rám. Miért érzem ezt? Ki lehet az, aki ilyen hatást gyakorol rám?

- Itt a táncverseny ideje! – jelentette ki Anyám. Gepárd szemeivel szikrákat szórt, mert Mattel táncoltam. Nem akartam zűrzavart így a helyemre ültem és vártam. A tömegből előjött egy fekete csuklyás férfi és elém állt. Hallottam Clarist és a többieket, akik az idegenről beszéltek. Természetesen tévedtek és nem is sejtik mennyire messze jártak az igazságtól. Bár tényleg feltűnően kilógott az átlag emberek közül.

- Hercegnő! Lenne kedve velem táncolni? – kérdezte lány csilingelő hangján.

- Örömmel! – mosolyogtam rá. Rátaláltam és úgy éreztem, hogy soha többé nem engedem elmenni. Hihetetlen milyen nyugalom áradt belőle, mintha hipnotizált volna. Heather gondolata Gepárddal kapcsolatban megrémisztett. Valami készülődik a palota falai közt és azt hiszen ez cseppet sem pozitív értelemben értendő. Claris nagyon gonosz és eltéríteni a tervétől szinte lehetetlen feladat.

- Ne félj, én vigyázok rád! Itt az idő, hogy mindent tisztán láss! – súgta, mikor közelebb húzott magához. A táncverseny időközben elkezdődött és én azon merengtem, hogy mire gondolt ő pontosan.

- Nem késtél el egy kicsit már ezzel? – néztem rá kérdőn. Nagyot sóhajtott miközben aranybarna szemeivel rám nézett. Annyi éven át, vártam rá és most itt táncol velem ez hihetetlen volt számomra. Heather és Jade érdeklődve figyeltek minket.

- Az édesapád büszke lehet rád. Mindig erről a pillanatról álmodott, hogy újra a karjaiban tart majd.- szólalt meg halkan. Tehát igaz, amit Séthi mondott a halálos ágyánál.

- Minden bizonnyal az lenne! – sóhajtottam. Hirtelen megváltozott minden és jól tudtam, hogy valami baj fog történni. A verseny a végéhez közeledett és ő kíváncsian fürkészte az arcomat.

- Mi a baj? – érdeklődött lágy csilingelő hangján.

- A barátnőm veszélyben van. A kertben találkozik majd Clarisszal, aki bántani fogja miattad. Nem tudja miért vagy itt és miért pont velem?! Heather nem fogja tudni a válasz pontosan. Claris… - Itt elcsuklott a hangom és ő jól tudta mit akartam mondani. Jövő megrémisztett, bár tudtam nem árthat nekünk Claris mégis attól féltem, hogy egy nap olyat tesz amivel bánthat engem. Nagyon hatalom éhes volt vámpír létére és ez nem hagyott nyugodni.

- Ne félj, a barátaid biztonságban lesznek. – nyugtatott meg. Nefertiti felállt és jelezte a verseny végét, melyet mi nyertünk meg. Az utolsó pillanatban Gepárd elvétet valamit és kiestek a versenyből így mi nyertünk. Heather és Jade nevetve szaladtak hozzám, hogy gratuláljanak.

- Elképesztő, sőt ámulatba ejtő voltál. – jegyezte meg Heather.

- Le se tagadhatnád a tehetséged a tánchoz, bár kicsin múlt csak. – helyeselt egyetértően Jade. Heather felnézet az idegenre és hallottam a gondolataiban a meglepett hangnemet. Megfogtam a kezét és elcsitítottam a téves meghatározást. Jade is jelezte, hogy megértette a kialakult helyzetet és felkísértek a szobámba mind hárman.

Heather

Lou partnere azon kívül, hogy vámpír volt semmi különöset nem lehetett észre venni rajta. Lou-nak gratulálva döbbentem rá, hogy ki is ő valójában. Ekkor kedves barátnőm elmondta, hogy a helyes meglátásom inkább később fejtsem ki. Claris ugyanis feszült figyelemmel meredt ránk. Miután felmentünk Lou szobájába nagy kő esett le a vállunkról. A szoba hangszigetelése megvédett minket Claris családjától.

- Sokáig vártál! – jelentette ki Lou.

- Sajnálom! Széthi akarta így. Azt mondta, hogy hamarosan fájdalmas tragédia történik és nekem melletted a helyen a nehéz időkben.

- Tehát igaz, hogy Nefertiti életveszélyben van. Bár ezen sajnos nem tehetünk. – jelentettem ki.

- Cassandra látta a jövőt és biztosak benne, hogy Gepárd a trónörököse az első vámpírnak. És ahhoz, hogy megszabaduljunk tőlük nem tehetünk semmit sem. – mondta Jade majd az ajtó felé nézett. Halk kopogást hallottunk majd Lou kinyitotta az ajtót.

- Jobban vagy? – érdeklődött Nina az ajtóban állva. Jade fájdalmasan sóhajtva leült az ágyra és nem nézett a lányra. Párperc múlva Nina elment és kérdőn néztünk Jadéra.

- Nina halála lesz a sorsdöntő, ha nem tévedek, igaz? – kérdezte Lou mire csak néma bólintás volt a válasz. Az idegen, aki Lou apja volt elment és megígérte, hogy néhány nap múlva visszatér. Lou pedig betegséget színlelve nem lépett ki a szobájából addig. Akkor még nem tudtam mi fog történi, de utólag belegondolva nagy szerencsém volt.

- Te kis ribanc azonnal mond meg mit akart az uralkodó Lou-tól! – szorongatta meg a torkom Claris. A kertben sétáltam éppen mikor hirtelen megjelent a semmiből és rám támadt.

- Fogalmam sincs. – feleltem, de ő nem hitt nekem. Szerencsére Lou apja időben érkezett és megmenekültem Claris szorításából. Megfogadtam, hogy soha többé nem megyek ki sötétedés után.

- Matt mostanában nagyon érdeklődik utánad. Azt hiszem Gepárd ezt nem fogja annyiban hagyni. – mondtam határozottam, mire Lou elmosolyodott. Valaki lassan közeledett a szoba felé és közben azon gondolkozott mit is mondjon pontosan.

Jade

Matt óvatosan közeledett az ajtó felé, mely Lou szobáját rejtette. Fogalmunk sem volt mit akarhat, de Lou-ra nézve sok ötletem támadt hirtelen. Halk határozott kopogás hallatszott majd kedves barátnőm kinyitotta az ajtót. Matt meglepetten nézett ránk.

- Elnézést a késői zavarásért hercegnő. Én csupán érdeklődni szerettem volna, hogy jobban vagy–e már.

- Enyhén fáj a fejem még, de amúgy remekül. Heather említette, hogy sokszor érdeklődtél felőlem. Köszönöm, hogy ennyire figyelmes vagy velem. Holnap, ha esetleg van kedved, elmehetnénk sétálni a kertbe. – mosolygott Lou és azt a lágyan csilingelő hangot használta, amivel teljesen elcsavarta Matt fejét.

- Akkor holnap. Jó éjt hercegnő! – köszönt el Matt és mi csak kuncogtunk miután becsukódott az ajtó. Matt rendes fiú volt és nem tehetett róla, hogy pont Claris volt a nevelőapja.

- Tehát elkezdődött! Mondtam már, hogy találtam egy remek búvóhelyet? – néztem Heatherre.

- Nem még. Várj, ugye nem a titkok kertjére gondolsz Jade?! – kapta fel a fejét Heather.

- De pontosan. Azon merengtem, hogy kéne egy hely, ahol biztonságban vagyunk kint. Aztán rá találtam és még most sem tudom, hogy hogyan.

- De én igen. A kertet Ízisz készítette nekem, hogy biztonságban érezzem magam a szobámon kívül is. A kertet mágikus kör védi, és csakis mi találhatjuk meg senki más.- sétált ki az erkélyre Lou. Körbe nézett majd az édesapja felé fordult. Különös érzés fogott el és tudtam mi lesz ezután.

- Így kell lennie. A sors más utat szán nekünk, bár nem értek vele igazán egyet.

- Ezzel nem vagy egyedül Jade. – nézett rám Heather szomorúan. Fél évvel később Lou és Ethan elváltak és még abban az évben Ethan elvette Sarah-t feleségül. Különös volt, hogy annak ellenére, hogy elváltunk férjeinktől barátok maradtunk. Ha szükség volt valamire mi mindig segítettünk nekik és fordítva. Legbelül éreztük, hogy nem véletlenül találkoztunk velük. De a legnagyobb gondot Gepárd bosszúja okozta. Vajon mire készülhet?

Gepárd

Végre eljőtt az ideje, hogy Lou-t végleg kiiktassam. Királynőként lesz alkalmam bosszút állni, amiért elvette tőlem Mattet. Szánalmas, ahogy siratja Nefertitit, mintha ez segítene rajta bármit is.

- Gepárd! Figyelj oda! – utasított Soraya. A főpap csendet kért, majd elő vette Nefertiti végrendeletét tartalmazó tekercset.

- Nefertiti királyné utolsó kívánsága az volt, hogy középső leánya Lou vegye át a trónt.

- Nem ez csalás! Én vagyok az idősebb. – szólaltam meg. Éppen vitatkozni akart a főpap mikor Lou jelent meg az ajtóban.

- Nem lehet most még királynő! Nem tudom, hogy kell uralkodni, és bölcs döntéseket hozni. Még nem állok készen az uralkodásra. – alig akartam hinni a fülemnek. Lou lemondott volna a trónról? Milyen ostoba! A kezemre játszik a tudatlan!

-De Lou? – nézett meglepetten Nina.

- Tudom jól, hogy te bölcs és tapasztalt vagy Nina. Ezért csakis te léphetsz a trónra. Legyél te az uralkodó és én ígérem szorgalmasam tanulok, hogy olyan bölcs és igazságos legyek, mint te kedves nővérem. – mondta Lou és a főpap beleegyezett. Ezt a szégyent rendesen bosszút állni sem tudok így Lou-n. Hacsak nem a volt szívszerelmét azt a Cullen gyereket teszem lapátra. Lou minden bizonnyal kötödik még ahhoz a fiúhoz.

- Ne búsulj! Már csak pár év és hamarosan minden megoldódik. – nézet rám Soraya. Igaza volt és ez megnyugtatott kicsit. Nina ellen nem tudtam mit tenni viszont Lou-nak könnyedén tudtam fájdalmat okozni. Az a Cullen fiú halála majd észhez téríti, hogy hol a helye ebben a világban. Igen és már tudom is mikor végzek vele. Lou hamarosan elutazik valahová, és akkor nem tudja megvédeni tőlem majd a fiút. Sorayara mosolyogtam és elindultunk a kertbe a többiekhez. Alig vártam, hogy Lou útnak induljon és véghez vihessem a tervem.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.