Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


I. fejezet – Megoldatlan rejtélyek

2010.07.08

I. fejezet – Megoldatlan rejtélyek

Jade Hale-nak hívnak. Vámpírok között élek két barátnőmmel egy Forks nevű kisvárosban. Hogy megismerjék a történetünket, elmesélem az övékét.

Minden pontosan kr. e. 12-ben történt Egyiptomban. A főváros ekkor még Alexandria volt, ahol Széthi fáraó uralkodott feleségével Nefertiti-vel együtt. Ebben az évben születtem, akár csak a fáraó ikerlányai. A születésünk előtt a fáraó hozott egy törvényt miszerint alkonyat után nem mehet senki az utcákra. Persze akadtak olyanok is, akiknek nem volt szimpatikus az új törvény, ugyanis veszélyeztette a fennmaradásukat. Az egyiptomi nép háromnegyed része vámpír volt, tehát nem kis zűrt okozott a törvény az országban.

Mégis csak egy nyolc tagú család mert ellenkezni a fáraóval. A családfőt Clarisnak hívták, aki feleségével, Angelikával élt hat örökbe fogadott gyerekükkel. Egy sötét éjszaka Claris megbecstelenítette a királynét, aki nem sokkal előtte a férjével hált. Édesanyám a fáraó első lányának dajkája volt. A lányt Ninának hívták. Bár kedves volt mindenkivel mégis szörnyen bánt vele a sors. Nefertiti királyné megkérte anyámat, hogy legyen a dajkája az ikreknek, de ő nem vállalta el. Persze volt valaki, aki szívesen elvállalta a feladatot a barátnőjével együtt. Nefertiti beleegyezett, mivel jól tudta, hogy nem könnyű feladat szemmel tartani az ikreket. Nina két évvel volt idősebb az ikrektől. A két év korkülönbség mivel nem volt észrevehető, ezért olyanok voltak, mint három egyforma tojás. A születésük után nem sokkal a királyné levelet kapott, amiben az állt, hogyha nem törlik el a törvényt a fáraó tudomására jut, hogy nem mindkét gyermek az övé. A királyné bár eltörölte a törvényt, figyelemmel kísérte gyermekei fejlődését, viselkedését.

Néhány évvel később rájött, hogy Gepárd nem a fáraó lánya, mivel folyton olyan bajba keverte magát, ami hercegnőhöz nem éppen volt illő. A fáraó tragikus halála után Nefertiti kénytelen volt egyedül uralkodni, de uralkodásának végéhez közeledve megjelentek a vámpírok a palotában. Pontosan Claris és szerény kis családja, legalábbis ezt próbálták elhitetni a palota lakóival. Két éves lehettem, mikor megszületett Heather, aki a legjobb barátnőm lett idővel. Az ikrek mármint Lou és Gepárd egyre cseperedtek és kialakulni látszott a köztük lévő különbség. Heather, Lou és én jó barátnőkként éltünk a palotában. Míg egy nap minden megváltozott.

- Lou, kik ezek a fiúk? - kérdezte Heather a három idegenre mutatva.

- Jeremy Hale, Ethan Cullen és Alexander Whitlock. - felelte Lou mosolyogva.

- Lou te tudsz valamit, igaz? - kérdeztem kedves barátnőmet. Barátnőkként tudtunk egy s mást egymásról, mint például Lou gondolatolvasó képességét.

- Lebuktam. Jeremy gondolatai Jade közül forognak. Alexanderé pedig Heather körül.

- Hadd találjam ki Ethan pedig rád hajt éppen! - viccelődött Heather. Lou csak bólintott és ezzel megadva a választ. Jeremy rendes, gazdag fiú volt, akárcsak Ethan és Alexander. Magas, sportos alakjukkal vonzották a hölgyeket magukhoz, de ők kizárólag minket figyeltek csak.

- Képzeljétek! Anyám egy kis bált rendez egy hét múlva és a fiúk is rajta vannak a vendég listán.- ujjongott Lou. Mindhárman boldogok voltunk és izgatottan vártuk a bál éjszakáját. Teltek a napok és a bál miatt egyre idegesebbek lettünk.

- Lou jól vagy? - kérdezte Heather, mikor Lou semmibe néző szemeit meglátta.

- Persze, csak a bálra gondoltam és elméláztam. - mondta Lou.

- Gyertek ideje öltözködni! Gondolom, nem meztelen szeretnétek megjelenni a bálon! - jelentettem ki némi ráparancsoló hangsúllyal. Gyorsan magunkra öltöttük a báli ruhánkat és egyenesen a bálterembe mentünk. Tátott szájjal néztünk körbe a hatalmas tömegben. Lou felsóhajtott és elindult édesanyja felé. Heather és én kicsit lemaradva követtük őt. Nefertiti királynő nem éppen örült a jelenlétünknek, de Lou és Nina miatt elviselt minket. Nem sokkal utánunk érkezett Gepárd is egy magas, jóképű fiúval az oldalán, őket követte még pár idegen.

- Kik ezek? Sosem láttam azelőtt a palotában őket! - érdeklődtem Lou-hoz közelebb hajolva.

- A magas fiú Matt, a szőke srác Scott a mellette lévő lány pedig Cassandra. A hosszú szőke hajú lány Soraya mellette Daniel és Bella áll. Az idős pár pedig Angelika és Claris. - sorolta Lou halkan.

- Üdvözlöm felség! Ha nem bánja, hoztunk egy kis csekély ajándékot ikerlányaid 20.-k szülinapja alkalmából. - mondta Claris és csillogó szemmel nyújtotta át ajándékát Gepárdnak. Lou felé fordult és neki is ugyanazt adta, de a szeme fekete volt és teli gyűlölettel.

Lou elsápadt és reszketni kezdett félt kibontani az ajándékot. Gepárd nagy hévvel nyitotta ki az övét, melyben egy aprócska arany nyaklánc volt. Bár abban a pillanatban nem is, de később hisztérikus roham tört rá. Matt kérdőn nézett Lou-ra, amiért nem bontotta még ki a tőlük kapott ajándékot.

- Várj, segítek! - mondta Matt, mikor észrevette Lou remegő kezeit.

- Köszönöm! - suttogta Lou és Matttnek adta a dobozt. Matt kibontotta a dobozt és visszaadta Lou-nak. Szegénykém még mindig remegett, de kénytelen volt megnézni az ajándékot. Egy láncot kapott ő is, de nem akármilyet. Különféle kövekből összeillesztett karkötőt kapott. Lou elmosolyodott és illedelmesen megköszönte a karkötőt. A bál ezután elkezdődött. A bál javában tartott mikor...

- Lou! Mi a baj? - érdeklődött Heather.

- Itt van, érzem a jelenlétét! - mondta Lou. Körbe néztünk a teremben vajon kiről beszélhet, de semmi. Mindenkit ismertünk, aki jelen volt a bálon.

- Ki van itt! Kiről beszélsz lányom? - kérdezte Nefertiti döbbenten és ő is körbe nézett a teremben.

- Egy idegen, aki engem figyel már régóta! Olyan furcsa érzésem van, mintha ismerném, de nem tudom ki az pontosan. Ha nem gond felmennék a szobámba! - Nefertiti engedélyezte, mi pedig felkísértük barátnőnket. Lou minden egyes lépésnél majd összeesett félelmében.

- Segíthetek? - kérdezte egy lágyan csilingelő hang. Scott jött utánunk, mikor észrevette Lou nem éppen tud rendesen menni, sőt az ájulás határán sétál. Tehát Scott könnyedén felkapta Lou-t és felvitte a szobájába, mi pedig mellette haladtunk. Scott feltűnően távol tartotta magától Lou-t. Mikor letette közel került hozzá, pár perccel később búcsút intett és visszatért a bálterembe.

- Lou? Hogy érzed magad? - kérdezte Heather, mikor Lou magához tért a kábulatból.

- Jól, de az a furcsa érzés megmaradt.

- Mit érzel! - érdeklődtem.

- Olyan mintha hozzám tartozna, de nem ismertem fel ki lehet ő! Félelem tőr rám és mélyen boldogság burjánzik. Mint, mikor Széthi a halálos ágyán elárult egy titkot nekem, amit még Nefertiti sem tud.

- Mi volt az? - kérdeztem, mire Lou maga mellé ültetett minket és elkezdte mesélni a történetet, amit Széthi fáraó árult el neki.

- Nina születése után soha nem ért a feleségéhez. Merlin a varázsló látta a jövőjét a fáraónak és ekkor döntött az önmegtartóztatás mellett. Nina után fia született volna, aki hatalomra vágyik majd és apja életére tör.

- De Nefertiti-nek mégis született gyermeke! - mondtam felhúzott szemöldökkel.

- Pontosan! Ikrek, akik egy anyától, de két apától származnak. Nem vettétek észre, hogy Gepárd mennyire hasonlít Clarisra?

- Nefertiti is észrevette nem csak mi! - jelentette ki Heather.

- Széthi ezt jól tudta. - sóhajtott Lou.

- Ezt hogy értetted? - néztem rá.

- Széthi hozott egy törvényt, amivel Claris és családja nem értett egyet és, hát Claris úgy döntött ezzel a lépésével befolyásolni tudja az uralkodót. Ugyanis Széthi nem csak fáraó volt Egyiptomban, hanem a vámpírok első számú uralkodója is. - magyarázta el Lou.

- Hmm...Ez érdekes. A fáraó tehát ezért akarta, hogy halála után elégessék, ami szokássá is vált. Úgy érzem lesznek még ehhez hasonló különleges események, amibe belekeveredünk. - jelentettem ki.

- A vámpíroknak nem véletlen csupán egy gyermeke lehet? Ráadásul, ha még ikrek is egy vagy éppen két apától, akkor is az erősebb marad fenn. Ez az igazi rejtély! - mondta Heather. A vámpírok megszállottjai voltunk szóval nem csoda, ha áttúl-cettig ismertük minden szokásukat, genetikai eltérésüket. Ugyanis voltak, akik teljesen bele tudtak olvadni az emberek társadalmába. Hát igen ez van, ha valaki rajong a félelmetes mégis vonzó vámpírokért.

Heather

Rejtélyek sorozata az életünk, főként Lou élete. Miután kicsit jobban lett vissza mentünk mindannyian a bálterembe. Jeremy, Alexander és Ethan azonnal ránk talált és el sem engedtek minket egy ideig. Ekkor dőlt el minden. Két hónappal később a fiúk megkérték a kezünket és mi boldogan mondtunk igent. Titokban megejtettük az esküvőt ezzel felvéve a fiúk családi nevét. Ezentúl már Lou Cullen, Jade Hale és Heather Whitlock néven váltunk híressé.

Persze sosem használtuk igazán a családnevünket a lebukás veszélye miatt. Boldog házas életünk volt, míg egy nap Ethan megismerte Sarah-t. Lou nem volt dühös, sőt pont így kellett történni-e szerinte, mintha a jövőbe látna. Mindenesetre Lou 21.-k születésnapja után fél évvel felbontottuk a házasságunkat. Nem tudtunk állandó titkolózásban élni és bujkálni folyton mindenki elől. Belefáradtunk és ez a megoldás bizonyult a legjobbnak.

- Lou vajon mit szeretne 21.-k szülinapjára? - kérdezte Nefertiti egy nap tőlem és Jadétól. Őszintén szólva nagyon meglepett minket a dolog. Sosem fordult elő, hogy valaha is a véleményünket kérte volna Lou-val kapcsolatban.

- Azt hiszem, egy táncverseny jó ötletnek bizonyulna! Persze felséged dönt. - mondta Jade meglepetten.

- Pontosan! Táncverseny alkalmával jutalmat is oszthatnánk! Nem igaz felség? - szólt közbe Claris. A semmiből került elő hirtelen. Nefertiti bólintott és neki láttak a szervezésnek. Mikor elhaladtam Claris és családja mellett a kertben egy furcsa illat felhő csapta meg az orrom. Utoljára 10 éves koromban éreztem egy kedves fiatalember közelében, akiről később kiderült, hogy vámpír.

- Lou mit tudsz Clarisról és a családjáról? - kérdeztem aggodalommal teli hangon.

- Túl sokat, ami azt illeti. Miért?

- Vámpír illatuk van.

- Tudom, mert azok is. Mióta a palotába költöztek hallom a gondolataikat. Claris, Angelika és Soraya nem éppen veszélyesek. Matt a legerősebb, Scott érző, Cassandra jövőbelátó. Daniel olyan, mint én vagyis gondolatolvasó, Bella pedig tudja blokkolni a saját és mások gondolatát. Ezen kívül mind gyorsak.

- Oh, te aztán jól informált vagy. - mondta Jade.

- De Gepárdé nem hasonlít hozzájuk. - néztem Lou-ra.

- Nem. Mivel ő csak félig az.

- És te? Te kire hasonlítasz? - nézett Lou-ra Jade. Lou eltért az általunk ismert összes vámpírtól.

- Andreas szerint egy ősi vámpír reinkarnációja vagyok vagy mi. Ezt nem fejtette ki pontosan. Egy azonban biztos, hogy ő tudta hogyan lehetséges az, hogy a királynőnek ikrei születtek ráadásul mindkettő makkegészségesen. - Lou itt abba hagyta a filózgatást és a közelgő bálról kezdtünk beszélgetni. De valami nem hagyott nyugodni, vajon mit tudott Andreas amiért megölték és máglyán elégették. A tudatlanság olykor áldás, de van mikor átok. Nagy nehezen eljött a táncverseny ideje és mi izgatottan vártuk a fejleményeket. Úgy éreztem, mintha figyelne valaki és meg is találtam az illetőt. Scott tartotta rajtam a szemét, ami idegesített kicsit.

- Tetszel neki. - súgta a fülembe Lou.

- De ő nem véletlen Cassandra párja?

- Így igaz. De sok-sok évvel később már nem áll majd mellette más, mint te. Persze ez sok mindenen múlik. - Tágra nyílt szemmel néztem rá.

- Ezt honnan tudod? - nézett rá Jade is.

- Csupán egy megérzés. - felelte Lou. Aztán Matt felkérte táncolni és nem tudtunk vele többet erről beszélni. Szép összehangoltan táncoltak együtt. Persze ennek Gepárd cseppet sem örült. Dúlt-fúlt mérgében, mintha tudná mi fog következni ezután, ha vége a bálnak. Rossz előérzetem támadt és ezzel nem voltam egyedül. Vajon mire készülhet Claris, amibe teljesen beavatta Gepárdot is? Remélem időben rájövünk mielőtt késő lenne.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.